Voždovac ubedljiv (©Starsport)
Voždovac ubedljiv (©Starsport)

Hokejaških devet golova na sankalištu tržnog centra! Voždovac preko Mitrovčana do čevrtfinala Kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 17:20

Ubedljivih 6:3 Zmajeva za četvrtfinale Kupa

OFK Vršac je uspeo da šokira Napredak, Voždovac se potrudio da povrati ravnotežu u srpskom fudbalu i Radničkom iz Sremske Mitrovice objasni razliku između Mozzart Bet Prve lige i Mozzart Bet Superlige. Poker golova za svega 27. minuta utabao je Zmajevima put do ubedljive pobede od 6:3 za plasman u četvrtfinale Kupa.

Zaslužio je naravno Voždovac tako ubedljivu pobedu, ali zaslužio je i Radnički težak poraz, jer je fudbal počeo da igra tek posle očajnih pola sata u kojem je rivalu dao “četiri gola fore“. Da li su u meč ušli ukočeni zbog snega na terenu tržnog centra ili zbog straha od snage rivala najmanje je važno, ali gosti iz Mitrovice ponudili su se objektivno kvalitetnijem protivniku već od samog starta. A, Voždovac nekad igra ovako, nekad onako, ali kada mu se neko tako namesti ume da bude surov.

Izabrane vesti

Već u četvrtom minutu je Mihajlo Nešković – najbolji igrač 17. kola Mozzart Bet Superlige – pokazao da je u formi pogodivši za 1:0 pošto je natrčao na odbitak posle šuta Bogdana Jočića. U 16. je 21-godišnji Danilo Teodorović pored Nemanje Cvetkovića kao na tacni servirao loptu Nikši Vujanoviću, a on je duplirao prednost domaćih.

Samo pet minuta kasnije Vujanović centrira, golman Radničkog Mihajlo Dragićević loše boksuje loptu, ali loše reaguje i kompletna odbrana gostiju i Flemings Žunior postiže prvi od dva gola za vođstvo od 3:0. Ni na drugi nije dugo čekao, jer je u 27. minutu korner Lazara Kojića sproveo uz prvu stativu za 4:0, pošto je Đorđe Petrović neobjašnjivo sklonio glavu sa putanje lopte.

Do kraj poluvremena Dragićević je skinuo Teodorovićev zicer, dok je Sergej Bjelica zaustavio najopasniji pokušaj Radničkog, preciznije Uroša Gajića.

Tad je uostalom već sve bilo gotovo, pa su na poluvremenu obojica trenera izvršila nekoliko izmena. Radnički je recimo zamenio i golmana, a Marko Savić iz Voždovca na teren poslao 20-godišnjeg Dragana Stoisavljevića i i godinu mlađeg Matiju Mitrovića. Baš je Mitrović na centaršut sve boljeg Jočić - mada mu se asistencija ne piše jer je drugi golman Radničkog Uroš Jakovljević zaustavio pokušaj Bogdana Petrovića – postigao svoj treći gol ove sezone, drugi u Kupu i sebe obradovao poklonom za 19. rođendan koji će proslaviti za šest dana.

Tek tada su Mitrovčani pokazali da umeju da igraju fudbal. Pprvo vrlo elegantan gol 20-godišnjeg Lazara Mićića, mada i ekspresan odgovor Voždovca samo minut kasnije posle druge asistencije Teodorovića i pogotka Jočića, rekosmo već da igra odlično u poslednje vreme.

Isto važi i za ceo tim Voždovca, s tim da su u nastavku povukli ručnu i dopustili Radničkom da preko Nikole Tripkovića i 19-godišnjeg Aleksandra Đukanovića težak poraz učine podnošljivim.

Ne menja bitno utisak. Dok je Voždovcu bilo važno sve je teklo glatko. Pre četiri dana u prvenstvu 4:0 protiv IMT-a, sada šest komada. Do kraja kalendarske 2023. još okršaj sa Radnikom u Surdulici i Železničarom kod kuće, valjalo bi im da tu osvoje maksimalnih šest bodova ako planiraju da budu u grupi timova koji figuriraju kao kandidati za izlazak na evropsku scenu.

Radnički se vraća obavezama u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, kako igra nije nemoguće da se domognu bar baraža za promociju, ali sada znaju i koliko bi morali da napreduju ako misle da budu konkuretni u elitnom rangu takmičenja.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 28, Radosavljević 29 - Bogdanovski 6, Ergelaš 17p, 21/

Sreda

OFK Beograd – Napredak 1:0 (0:0)

/Milivojević 66/

Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0 (1:0)

/Vidakov 19, Aleksić 46, Milošević 55, Tomić 81p, Adžić 84/

Čukarički – Javor 4:1 (4:0)

/Cvetković 13, Kovač 29, Sisoko 37, Ivanović 45 - Bajere 81/

Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3 (4:0)

/Nešković 4, Vujanović 16, Žunior 21, 27, Petrović 48, Jočić 55 – Mičić 54, Tripković 62, Đukanovič 91/

18.00: (1,12) Crvena zvezda (7,50) Radnički Niš (18,0)

18.00: (10,0) Mladost GAT (5,00) Vojvodina (1,28)

Četvrtak

14.00: (1,13) Partizan (7,50) Grafičar (16,0)



tagovi

Radnički Sremska Mitrovicafk voždovacKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara