Virdžil Van Dajk (Reuters)
Virdžil Van Dajk (Reuters)

Holandija dovela mundijal u pitanje, Van Dajk besni: Odigrali smo nedopustivo, nečuveno

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 23:56

"Nismo bili fokusirani na odbranu, možda je problem u lenjosti igrača"

Bila je Holandija jednom nogom na Svetskom prvenstvu, vodila u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija 2:0 u Podgorici, a onda dozvolila sebi da u periodu od 82. do 86. minuta primi dva gola na Stadionu pod Goricom. Zato će u poslednjem kolu, koje je komotno moglo da posluži Luju Van Galu za davanje šanse mlađim snagama, Lale drhtati u direktnom oršaju sa Norvežanima. Pritom, kako Holandija ima 20 bodova, dva više od Turske i Norveške, postoji scenario u kojem neće igrati ni u baražu - ako izgubi od skandinavske selekcije, a Turci slave na gostovanju Crnoj Gori.

Od gotovog je napravljena ozbiljna veresija, a to je razjarilo kapitena Holandije Virdžila Van Dajka. Nema štoper Liverpula direktnu krivicu za golove, ali odbrana kojom komanduje raspala se za manje od četiri minuta.

Izabrane vesti

"Nečuveno. Nedopustivo je kako smo odigrali", nije imao lepu reč prvi među jednakima u selekciji Holandije, koji je nastavio je u istom tonu: "Naravno da sam besan. Trebalo je da se kvalifikujemo danas. Ne znam šta da kažem, neverovatno... Bez reči sam trenutno."

U prvom poluvremenu Holandija sa 72 posto poseda, maltene nije dozvoljavala Crnoj Gori da igra fudbal, ali joj se igra raspala u drugom delu.

"Nedopustivo je onako odigrati drugo poluvreme. Hteli smo posed lopte, hteli smo da igramo fudbal, da napadamo, da postižemo golove. Ali nismo smeli da izgubimo fokus sa odbrane. Ostavili smo prostora za kontra napade i nismo imali nikakvu organizaciju. Užasno. U čemu je bio problem? Možda u lenjosti."

Prema rečima Van Dajka, činjenica da je nešto ranije Norveška kiksnula i osvojila samo bod kao domaćin protiv Letonije, nema nikakvu povezanost sa opuštanjem i razočaravajućim izdanjem

"Ne bih rekao da postoji veza. To je trebalo da nam da dodatni vetar u leđa. Rekli smo jedni drugima pre utakmice sa Crnom gorom, 'ako igra mora da bude ružna, neka bude ružna'. Trebalo je danas da se kvalifikujemo. Nismo smeli da prokockamo dva gola prednosti", razočarano je pričao kapiten Holandije.

Bod Holandiji u utorak na roterdamskom De Kajpu garantuje prvo mesto u grupi, jer čak i da Turska slavi u Podgorici, neće moći da pobedi toliko ubedljivo da bi nadmašila gol razliku Lala. Međutim, poraz od Norvežana mogao da izazove pravi fijasko.


tagovi

Virdžil van DajkCrna Gorareprezentacija Holandijereprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara