Holender  postiže gol (©Starsport)
Holender postiže gol (©Starsport)

Holenderov rolerkoster: Promašio penal, pa u 90. minutu doneo pobedu Partizanu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 17:59

Proleter 30 sekundi ranije pogodio prečku – 1:0

Kakav rolerkoster emocija za Filipa Holendera! Od ambisa do vrha planine za pola sata.

Bio je napadač Partizana na ivici da posle dve utakmice stekne nadimak Mister promašaj, pošto je u 60. minutu meča sa Proleterom izborio i promašio penal. A, onda je u 90. minutu, kada je stajalo 0:0 na semaforu, zatresao mrežu Novosađana i doneo crno-belima tri boda – 1:0.

Izabrane vesti

A, samo 30 sekundi kasnije Proleter je pogodio prečku! Ilić je umalo potpuno ugasi Parni valjak, mogao je da ostavi domaće bez ijednog boda. Kazna je stigla samo što je lopta prešla centar. Centaršut, odbitak i gol Holendera šutem u padu. Za pobedu.

Čisto podsećanja radi, u prošlom kolu u Subotici je promašio dve kolosalne šanse, a golman Stevanović je odbranio penal u poslednjem minutu i spasao Holendera da ne bude tragičar. I ovog puta su u priču ubačeni i penal i 90. minut, ali je mađarski reprezentativac rođen u Kragujevcu sada ispao – junak.

Fudbal nekada, ne i uvek, ume da bude igra logike. Ako je na jednoj strani tim koji muku muči da stvara šanse, pogotovo u pozicionoj igri, na punu odbranu protivnika, kao što je Partizan, a na drugoj strani je ekipa koja je primila samo devet golova u 14 kola, onda logika govori da će to biti utakmica bez mnogo prilika za pogotke, bez mnogo golova.

Upravo takvo je bilo prvo poluvreme duela u Humskoj. Partizan je bio bolji tim, diktirao je ritam, držao loptu, pa čak i dosta lako dolazio do 25-30 metara od Proleterovog gola, ali dalje – ni makac. Zgusnuta odbrana Novosađana u sredini nije dozvoljavala da tuda lopta prođe, dok crno-beli nisu bili tako ubedljivi da pošalju s boka upotrebljivu loptu u šesnaesterac.

No, možda to nije ni toliko logično kada u špicu igra čovek kojem to nije najuža specijalnost, koji se tokom utakmice preteran broj puta spuštao skroz do centra da bi učestvovao u igri.

Ipak, najbolju šansu Partizan jeste stvorio – baš tako. Miljković je s boka poslao povratnu loptu, na koju je natrčao Holender i raspalio pravo u golmana. Drugu najbolju pokvario je Andrejević, koji je pas Asana za Holendera sa pola metra od gol-crte skrenuo u korner.

Proleter nije imao velike prilike. Oslonio se na kontre, čekao greške crno-belih, kojih je bilo dosta, čak i na svojoj polovini, ali nekako su domaći uspevali da se pregrupišu i pravovremeno vrate da spreče iskušenja pred golom Popovića.

Nije bilo značajno drugačije ni u nastavku. Partizan je sve kontrolisao, držao loptu, doduše mnogo i grešio u dodavanjima, ali gola nije bilo. Sjajno je igrala odbrambena linija Novosađana, sve su odnosili, bili redovno na pravom mestu u pravo vreme.

I onda umalo presudni trenutak meča, u 60. minutu. Holender je uspeo da nadmudri Kojića, koji ga je oborio i Partizan je izborio penal. Holender ga je i šutirao, očajno je to izveo, nije se Petrić namučio da ukroti tu loptu.

Tu, ipak, nije bio kraj. Istina, malo šta se konkretno dešavalo do poslednjih minuta. Onda je Iliću malo nedostajalo da kazni greške odbrane Partizana, a to što nije uspelo njemu jeste Holenderu – gol i kraj.

Partizan je preživeo, udario novu recku, a Proleter je pao posle serije od osam mečeva bez poraza u prvenstvu. Minut-dva su ga delili da recku udari on...

SUPERLIGA - 15. KOLO

Petak

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)

/Bojović 82 - Ndiaje 50/

Javor – Spartak ŽK 1:3 (1:3)

/Ilić 14 – Denković 28, Milošević 39, Vidaković 41/

Radnik – Mačva 3:0 (2:0)

/Makarić 23p, Mitošević 45, Pavlov 62/

Subota

Inđija – Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Đorđević 84/

Voždovac – Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Milosavljević 8 - Nedeljković 88/

Napredak – TSC 2:1 (2:1)

/Melunović 20, Kocić 33 – Đurić 31/

Partizan - Proleter 1:0 (0:0)

/Holender 90/

Nedelja

16.00: (2,15) Zlatibor (3,25) OFK Bačka (3,60)

17.30: (5,10) Vojvodina (3,60) Crvena zvezda (1,73)

Odloženo:

Rad – Metalac



tagovi

FK PartizanProleter Novi Sad

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara