Kejsuke Honda (©Reuters)
Kejsuke Honda (©Reuters)

Honda odlazi iz Botafoga, Portugalija sledeća stanica

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.12.20. | 17:59

Japanac tražio raskid ugovora

Došao je Kejsuke Honda u Botafogo kao velika zvezda, iako je imao pune 34 godine.

Čuda su se očekivala od japanskog veterana, ali na kraju crno-beli nisu mnogo toga dobili: na 27 odigranih utakmica kreativni vezista je postigao tri gola i nije imao nijednu asistenciju.

Izabrane vesti

Očigledno je nezadovoljstvo bilo sa obe strane, te je Honda zatražio raskid ugovora, a Botafogo mu je izašao u susret.

Prvo, prihvatam sve kritike zbog toga što nisam dao doprinos rezultatima. Kritike su normalna stvar i nisam izuzetak zbog toga. I ja sam razočaran što je ispalo tako i izvinjavam se. Drugo, veoma sam zahvalan na svemu što ste uradili za mene, ovo je bilo veliko iskustvo i nikada nisam video ni osetio takvu podršku, od dana kada sam stigao na aerodrom, pa na stadion. Ovu odluku doneo sam zbog privatnih i profesionalnih razloga, ali bio sam vrlo srećan tokom cele sezone. Zahvaljujem se i mojim saigračima“, napisao je Honda na tviteru.

Kako pišu portugalski mediji, gotovo da je sigurno da će Kejsuke Honda nastaviti karijeru u toj zemlji. Čak i boje dresova biće mu iste, pošto će potpisati za Portimonense. Deluje kao logičan izbor, jer su u tom klubu trenutno dvojica japanskih igrača, Šuići Gonda i Koki Anzai, a ranije je igrao Šoja Nakađima, koji je sada član Porta.


tagovi

PortimonenseBotafogoKejsuke Honda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara