Horor Zvezdine filijale i dalje traje

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 17:12

Radnički iz Kragujevca u finišu slomio IMT – 3:1

Prošle sezone bilo je i siline i brzine. Na kraju i kvaliteta, koji je prouzrokovao plasman u Superligu Srbije (kasnije je to mesto prepušteno Novom Pazaru). Ali ove sezone teško da će to biti slučaj. Horor period Grafičara, razvojnog tima Crvene zvezde, i dalje traje. Bili su Ljubičasti u vrhu tabele posle prvog dela aktuelne takmičarske godine, ali velika rezultatska i kriza igre dovela je do toga da će tim Radovana Kokovića u narednom periodu morati da brine za opstanak.

Crni niz Grafičar je nastavio i na današnjem gostovanju u komišluku, pošto je poražen od Žarkova – 1:2. Ljubičasti su upisali treći poraz ovog proleća, imaju identičan broj remija i samo dva postignuta gola. Jasan pokazatelj da pojedini biseri iz omladinske škole Crvene zvezde još nisu uspeli da se priviknu na zahteve seniorskog fudbala.

Izabrane vesti

I danas su u startnoj postavi Grafičara bili Marko Lazetić, Stanković, Despotovski, Đurić... Sve momci od kojih na Marakani imaju velika očekivanja, i koji bi kao bonusi trebalo da donesu nešto Dejanu Stankoviću na letnjim pripremama... Ali biće to vrlo težak proces. Mladi Grafičarov tim video je kako je teško igrati protiv mnogo iskusnijeg. Žarkovo je ekspresno stiglo do dva gola prednosti, a potom se oslanjalo na brze kontre, defanzivu, i trošenje vremena.

Najkonkretniji igrač u redovima gostiju bio je Ilija Babić. Ofanzivac rođen 2002. godine stalno je pokušavao u prvom poluvremenu da na krilu napravi višak. Posle njegovog centaršuta i reakcije Burmaza istakao se golman Žarkova Šuljagić.

Grafičar je preko Burmaza smanjio rezultat i vratio se u meč u 57. minutu, ali do kraja nije bilo mnogo uzbuđenja.

Radnički iz Kragujevca se za korak približio Superligi. Đavoli su slavili protiv IMT-a (3:1), mnogo teže nego što to pokazuje konačan rezultat. Ekipa sa Novog Beograda je imala prednost sve do 76. minuta kada je domaćin izjednačio iz penala.

Nastavio je Radnički da napada, ali je inicijativu valorizovao tek u finišu, kada je IMT ostao sa igračem manje. 

PRVA LIGA SRBIJE - 23. KOLO

Žarkovo - Grafičar 2:1 (2:0)

Radnički - IMT 3:1 (0:0)



tagovi

Grafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara