Hrabro: Šahtjor odbio Arsenalovih 65.000.000 evra za Mudrika

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 22:33

Čeka se druga ponuda iz Londona

Sve je delovalo u jednom trenutku kao siguran transfer. Arsenal je prvo opipavao puls, potom u Donjeck poslao konkretnu ponudu od 65.000.000 evra za Mihaila Mudrika. Išli su Tobdžije na sigurnu kartu, nadali se da ukrajinski klub neće imati mnogo prostora za manevar. Posebno, što bi to bila rekordna prodaja Šahtjora.

Međutim, na iznenađenje mnogih Šahtjor je odbio prvu Arsenalovu ponudu za budućeg superstara evropskog fudbala i jednog od najtalentovanijih igrača na Starom kontinentu. Imaju mnogo veća očekivanja u Donjecku, posebno što Mudrik ima čvrst ugovor do 2026. godine.

Izabrane vesti

Igrač je sam u nekoliko navrata istakao da bi jako voleo da pređe na Emirejts. Čak je juče na Instagram profilu podelio priču o tome kako u direktnom prenosu gleda duel između Arsenala i Vest Hema.

Očigledno je da su u Donjecku rešili da odigraju hrabo, ali i vrlo rizično. Transfer od 65 miliona evra bio bi ubedljivo najveći u istoriji ukrajinskog kluba. Rekord i dalje drži Fred koji je prodat Mančester Junajtedu za 59 miliona. Alek Tešeira je otišao u Šangsung za 50 miliona evra, dok je transfer Fernandinja u Mančester Siti iznosio deset miliona manje.

Najveće prodaje u istoriji Šahtjora (printscreen: Transfermarkt)Najveće prodaje u istoriji Šahtjora (printscreen: Transfermarkt)


Uprkos kvalitetu perspektivnog reprezentativca Ukrajine rođenog 2001. godine, ponuda Arsenala (iako značajno manja od pomenutih 100.000.000) može se okarakterisati kao kapitalna, a u kojoj je meri londonski klub ozbiljan u nameri da dovede Mudrika najbolje oslikava da je do danas u samo sedam januarskih transfera obeštećenje iznosilo preko 60.000.000 evra.

Rekord drži Kutinjov prelazak iz Liverpula u Barselonu za 135.000.000 evra,na drugom mestu je transfer Virdžila van Dajka iz Sautemptona u Liverpul (85.000.000), a slede prodaje Dušana Vlahovića, Emerika Laporta, Kristijana Pulišića, Pjera Emerika Obamejana i Bruna Fernandeša.


tagovi

Mihajlo Mudrik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara