Hrvat je novi trener Šahtjora iz Donjecka

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 17:01

Marino Pušić zvanično među Ukrajincima

Pljušte oproštajne poruke iz Fajenorda, klub ostaje bez jednog od važnih šrafova u impresivnom stručnom štabu. Marino Pušić odlazi iz tabora šampiona Holandije i preuzima – Šahtjor iz Donjecka.

Sportski direktor ukrajinskog „Rudara“ Darijo Srna za novog trenera izabrao je zemljaka. Pušić je od 2021. bio pomoćnik u Fajenordu, a pre toga je istu ulogu imao u Tventeu, gde je jedan period obavljao i ulogu prvog trenera. To mu je ujedno jedini put (sezona 2018/19) da je obavljao funkciju šefa struke.

Izabrane vesti

Reklo bi se dosta rizičan potez Šahtjora, da pruži šansu treneru koji je vrlo kratko bio šef, ali Pušić je Srnina oklada za naredni period.

„Veoma sam zahvalan Fajenordu na saradnji povodom ove odluke. Iako sam uživao u Roterdamu, jedinstvena je prilika da budete prvi trener Šahtjora i zaslužuje poštovanje. Bio je to težak izbor za mene. Želim Fajenordu da se zahvalim što sam bio uključen u procese u prethodnom periodu“, rekao je Marino Pušić.

Prvi trener Fajenorda Arne Slot ima pomešana osećanja kada je u pitanju Pušićev odlazak.

„Tužan sam što odlazi, ali sam istovremeno srećan što će mu se isplatiti posvećenost. Nedostajaće mi, jer je veoma dobra osoba. Nije prošao ni dan, a da nisam osetio njegovu podršku i lojalnost“, istakao je Slot.

Nisu velike šanse, ali Pušić bi mogao na klupi Šahtjora da debituje već u sredu protiv Barselone u Ligi šampiona. Inače, hrvatski trener je u sezoni 1990/91 bio fudbaler Crvene zvezde.


tagovi

FajenordŠahtjor DonjeckLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara