Nemanja Radonjić i Matija Zakanji (©AFP)
Nemanja Radonjić i Matija Zakanji (©AFP)

Hrvat nezadovoljan Radonjićevim doprinosom: Muči se da postane pravi igrač, često nestane, ali čekaćemo ga

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 09:59

“Mora dati znak da želi nešto da uradi u fudbalu”, kaže Ivan Jurić

Nikada bliže trijumfu nije bio Kremoneze ove sezone. Delilo ga je desetak minuta od velike pobede u Torinu. Stefan Singo spasao je domaćina, a Ivan Jurić, uprkos gubitku dva boda, nije razočaran igrom tima. Ali jeste doprinosom pojedinaca.

Ivan Ilić je stigao u Torino kao veliko pojačanje. Zaigrao je u Seriji A i iznudio penal. Predriblao je Sernikolu, srušen je u kaznenom prostoru, da bi Sarabija iskoristio jedanaesterac. Pogodio je za vođstvo Tora, ali Ivan Jurić baš i nije srećan kako se snalazio u kaznenom prostoru. Zamerio mu je da mu nedostaje oštrine, a izneo je kritike i na račun Nemanje Radonjića.

Izabrane vesti

Iako nije zadovoljan onime što je srpsko krilo isporučilo od ulaska u igru sredinom drugog poluvremena, spreman je da čeka Nemanju Radonjića. Jer, kada igra na visokom nivou, Torino je drugi tim.

I danas su nam nedostajala četiri igrača: Riči, Pelegri, Lazaro i Vlašić. Zbog takvih stvari godinama žalim, da su svi zdravi, mogli smo da se borimo za nešto više. I dalje stojim pri tome da sam zadovoljan onim što mu moji igrači uradili. Ali, Sanabrija treba da bude oštriji u kaznenom prostoru”, nije hrvatski stručnjak najsrećniji izdanjem Paragvajca, a zatim je upitan i za Nemanju Radonjića:

Radonjić? Nisam zadovoljan. Treba više da se daje, da se bori, muči se da postane pravi igrač. Ponekad to jeste, ponekad nestane. Čekaćemo ga, ali mora dati znak da želi nešto da uradi u fudbalu. Više očekujem od njega, bez njega je teško kada nije na najvišem nivou”.

Primedbi ima, ali je u globalu zadovoljan kako je Torino igrao, na stranu što drugo kolo zaredom nije slavio u Seriji A. I što je sve dalje od izlaska u Evropu.

Zadovoljan sam učinkom momaka. U prvom poluvremenu smo dominirali, u drugom smo primali golove. Iz dva šuta iz daljine primili smo dva gola. Nismo doneli tri boda kući, ali sam generalno zadovoljan. Momci ove godine igraju neverovatnu sezonu, igraju preko granice. Kada odigrate ovakav meč i ne ostvarite željeni rezultat, normalno je da pomalo žalimo”.

Naredni meč Torino igra protiv Juventusa. Nada se Hrvat da će se do gradskog derbija na Alijanc stadionu bar neko od prvotimaca oporaviti.

Nadam se da će se neki igrači oporaviti, imamo osam dana za to. Kvalitetno ćemo se pripremiti za meč, ekipa može da ostvari dobar rezultat”, zaključio je Ivan Jurić.



tagovi

Nemanja RadonjićIvan JurićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara