Slavlje Hrvatske na Malti (Reuters)
Slavlje Hrvatske na Malti (Reuters)

Hrvati sa sedam komada najavili napad na Rusiju u Splitu, Kramarić dominirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 22:33

Svetski vicešampioni deklasirali Maltu

Hrvatska se na Malti napumpala samopouzdanjem pred meč odluke na Poljudu protiv Rusije. Svetski vicešampioni su u velikom stilu osvojili potrebna tri boda na Malti. Deklasirali su slabašnog domaćina sa ogromnih 7:1 i poslali svojim navijačima najbolju poruku pred odlučujući duel sa Rusima u Splitu.

Hrvatima u nedelju popodne protiv Rusije samo pobeda igra za prvo mesto i direktan plasman u Katar jer Rusi uoči poslednjeg imaju dva boda više.

Izabrane vesti

Selektor Zlatko Dalić nije ništa kalkulisao na Malti i izveo je najjači tim Hrvatske sa Modrićem, Brozovićem, Perišićem, Kramarićem… Ovaj poslednji je bio prvo ime susreta iako je dao samo jedan od sedam golova. Ali je pored toga zato pokazao da je napadač sa retkim smislom za igru i namestio je još tri.

Počelo je idealno za Hrvate pošto su posle samo pet minuta visokog presinga naterali domaćina na grešku, a Kramarić je nesebično asistirao Perišiću da pogodi prazan gol. Usledio je gol Ćalete Cara posle prekida, pa bizaran autogol Brozovića da bi Kramarić još jednom asistencijom na prazan gol rešio pitanje pobednika. Ovoga puta je strelac bio Pašalić. U nadoknadi vremena se upisao i Luka Modrić posle još jedne greške domaćih nakon presinga i lepe asistencije Pašalića.

Kanonadu je u drugom poluvremenu nastavio razigrani Lovro Majer pošto je iskoristio odbijenu loptu nakon šuta Kramarića, da bi Hofenhajmov napadač sjajnu partiju zaokružio golom sa 40 metara posle greške domaćih.

Posle toga su zamenjeni Kramarić, Perišić, Modrić, Pašalić a Hrvatska je spustila gol. Drugi gol na meču je postigao Lovro Majer i to je bila tačka.  

Sada sledi mnogo teži zadatak za Kockaste. Na Poljud stiže odlična Rusija kojoj igra i remi, a Hrvatska baš i nema neku uspešnu tradiciju na splitskom stadionu…  

GRUPA H

Rusija - Kipar 6:0 (1:0)

/Erokin 4, 82, Smolov 55, Mostovoj 56, Sutormin 62, Zabolotnji 82/

Malta - Hrvatska 1:7 (1:4)

/Brozović 31 autogol - Perišić 6, Ćaleta Car 22, Pašalić 39, Modrić 45+2, Majer 47, 64, Kramarić 53/

Slovačka - Slovenija 2:2 (0:1)

/Duda 58, penal, Strelec 74 - Zajc 18, Mevlja 62/



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara