Danijel Zibert (©AFP)
Danijel Zibert (©AFP)

Hrvati za strane sudije duboko zavlače ruku u džep, skuplji 12 puta od domaćih

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 13:44

Zarad maksimalne profesionalnosti i nepristranosti HNS će morati obilato da se isprsi, prvi je profitirao Nemac Zibert

Nagomilavale su se tokom čitave sezone brojne kontroverzne sudijske odluke u hrvatskom prvenstvu, a kako bi predupredio dalja trvenja u borbi za šampionsku titulu, rešio je tamošnji savez da za sve međusobne mečeve Rijeke, Dinama i Hajduka do završetka aktuelne takmičarske godine angažuje strane arbitre.

Implementacija pomenutog plana krenuće od 30. marta, kada će se na Poljudu sastati Hajduk i Dinamo, a za oko dva sata posla u Splitu, nemačke sudije inkasiraće 12.000 evra. Glavni arbitar Danijel Zibert dobiće 6000 evra, dok će po 3000 pripasti pomoćnicima Jan Zejdelu i Rafaelu Foltinu. Vredi istaći i da u sumu nisu uračunati izdaci za arbitre u VAR sobi, pa će ona još narasti. Poređenja radi, domaće sudije na utakmicama HNL-a dobijaju 500 evra po meču (glavni) i 280 pomoćnici. Čak 12 puta više novca moraće da izdvoje Hrvati za taj vid luksuza.

Izabrane vesti

Zibert je već 12 godina redovno delegiran za utakmice Bundeslige Nemačke, a prethodne jeseni sudio je i dva duela grupne faze Lige šampiona: PSV - Lans i Salzburg - Benfika. Na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. delio je pravdu na utakmicama Australija - Tunis i Urugvaj - Gana

Nadaju se u Hrvatskoj da će strane sudije obezbediti maksimalnu regularnost na derbi utakmicama, a po zavšetku martovskog reprezentativnog termina, Hajduk i Dinamo sastaće se dva puta u razmaku od četiri dana. Najpre u prvenstvu 30. marta, a zatim u kupu trećeg aprila. Rijeka će biti domaćin Hajduku sedmog aprila, a Dinamu četvrtog maja.

Devet kola pre završetka sezone, Rijeka je lider sa četiri boda više od Hajduka, a pet od trećeplasiranog Dinama.

.


tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebHajduk SplitRijekaDanijel Zibert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara