Nenad Bjelica (©Reuters)
Nenad Bjelica (©Reuters)

Hrvatska: Osijek skrhan povredama, ali ne odustaje od borbe za titulu

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.05.21. | 09:36

Tim iz Slavonije gostuje Gorici. Vri i na dnu u borbi za opstanak. Lokomotiva živnula u finišu šampionata, pobegla iz opasne zone

Četiri kola pre kraja šampionata Hrvatske Dinamo je na pragu odbrane krune. Zagrepačni imaju sedam bodova više od Osijeka koji mu je disao za vratom posle dolaska na klupu Nenada Bjelice. Modri, iako nisu briljirali kao u Ligi Evrope gde su u osmini finala izbacili Totenhem, iskoristili su kikseve tima iz Slavonije kome treba čudo u finišu HNL-a.

Osijek je vezao tri remija, a priliku da pripreti Zagrepčanima ima danas (19.10) kada gostuje Gorici. Domaćin je većim delom šampionata bio siguran na trećem mestu, ali krajem prošlog meseca Rijeka ga je pretekla. Gorica se probudila u finišu sezone, vezala dva trijumfa i sada ima četiri boda više od tima s Rujevice.

Izabrane vesti

Osijek plaća ceh povredama bitnih igrača u finišu sezone. Najnoviji peh zadesio je Anta Ercega koga čeka višemesečna pauza.

"Dosta teška nedelja je iza nas zbog povrede Ercega koji je nesrećno stradao na treningu. Obistinile su se najcrnje prognoze, moraće da pauzira do kraja godine, a nadamo se samo da će na kraju oporavka biti sve u redu i da će uspešno da nastavi karijeru. Ove godine su ligamenti stradali Barešiću i Brleku, neke druge operacije imali su Grezda, Ndokit i Topčagić… Veoma teških šest meseci za nas sve u klubu, u najboljem stanju nisu ni Lončar ni Jugović, povređeni su Miloš, Caro i Barišić, dosta tu igrača nedostaje, ali imamo jako kvalitetan kadar. Priključili smo timu Belju i Mekića koji će s nama u Veliku Goricu pa će možda i neko od tih mladih igrača da dobiije priliku. Kada sve zbrojimo vidimo koliko bi nam dobro došli u ovoj završnici sezone, ali i bez njih ćemo pokušati da odigramo na najbolji način i da protiv Gorice uzmemo tri boda“, rekao je trener Nenad Bjelica, prenosi sajt kluba.

19.10: (3,15) Gorica (3,25) Osijek (2,20)

Osijek će teško do istorijske titule, ali Bjelica se ne predaje.

"Utakmica je sama po sebi motiv. Mi želimo da izvršimo pritisak na Dinamo, to možemo napraviti samo ako pobeđujemo. Nezavisno ko nam je rival, želimo tri boda. Gorica igra sjajnu sezonu, bez obzira na promenu trenera, nije velika razlika u onome što su ostvarivali pre i sada, nje ni razlika u onome što su igrali pre i sada. Imaju nekolicinu povređenih igrača, neki mladi dobijaju priliku i pokazuju visok kvalitet, pa će utakmica sigurno biti tvrda, ali mi idemo u Veliku Goricu uvereni da možemo doći do tri boda bez obzira na rezultat i zasluženu pobedu domaćina na poslednjem susretu u Velikoj Gorici“, istakao je trener Osiječana.

15.00: (2,60) Lokomotiva Zagreb (3,05) Slaven (2,70)

Ove sezone ovi timovI sastali su se tri puta, a skor je izjednačen (1-1-1). Početkom marta u Gradskom vrtu nije bilo pobednika – 1:1. Gosti se najviše uzdaju u Ramona Miereza, prvog strelca šampionata Hrvatske sa 21 golom. Za Goricu devet pogodaka u ovom šampionatu postigao je nekadašnji napadač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski.

Vri i na dnu. Samo jedan tim ispada. Trenutno je Istra, finalista Kupa Hrvatske, poslednja, ali sigurni nisu ni Lokomotiva Zagreb, Varaždin, Slaven i Šibenik. Vicešampion Lokomotiva danas (15.00) u Kranjčevićevoj ulici dočekuje Slaven. Zagrepčani su ostvarili dve pobede u prethodna tri kola, pa su pobegli sa začelja. Dva meča ovih ekipa ove sezone su završena bez golova u Koprivnici, dok je u Zagrebu Lokomotiva dobila sa 2:1.

17.05: (2,60) Šibenik (3,00) Istra (2,70)

Šibenik danas (17.05) na stadionu Šubićevac ima imperativ pobede protiv Istre koja je osvojila samo bod u prethodne četiri utakmice.

HRVATSKA 1 – 33. KOLO

Petak

15.00: (2,60) Lokomotiva Zagreb (3,05) Slaven (2,70)

17.05: (2,60) Šibenik (3,00) Istra (2,70)

19.10: (3,15) Gorica (3,25) Osijek (2,20)

Subota

17.00: (3,15) Varaždin (3,25) Hajduk (2,20)

19.00: (3,30) Rijeka (3,30) Dinamo Z. (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HrvatskaHrvatska 1GoricaOsijekLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara