Hrvatsko prvenstvo - usred reprezentativne pauze

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 13:42

Inter Zaprešić dočekuje Istru sa željom da stigne do nova tri boda

Vremenske nepogode krajem februara odložile su susret Intera i Istre u Zaprešiću, a gust raspored doveo je do toga da će se meč odigrati usred reprezentativne pauze.

Nije, doduše, da Inter i Istra moraju da brinu zbog izostanka reprezentativaca, ali je uz okršaj Sliga i Dandalka u Republici Irskoj jedina utakmica iz prvih evropskih liga na današnjem programu.

Izabrane vesti

Oba tima u meč ulaze nakon pobeda - Inter je kao gost dobio Lokomotivu u Zagrebu uz kišu golova (3:2), dok je Istra na svom terenu nadigrala Slaven Belupo posle velikog preokreta (2:1).

Utakmica sama po sebi ima veći značaj za goste, kojima i dalje preti odlazak u baraž za ispadanje pošto Cibalija ima tek četiri boda zaostatka. Inter Zaprešić će sezonu završiti verovatno na zlatnoj sredini, ali ovaj meč dočekuje s posebnim motivom - da prekine dvogodišnji post i konačno uzme ceo plen od Istre.

Od poslednje Interove recke protiv Istre - koja je i došla u Zaprešiću (3:0) - gosti iz Pule uspeli su da odole u čak šest utakmica, uz po tri pobede i remija. Interesantno, u četiri od minulih pet mečeva protiv Intera Istru je vodio Darko Raić Sudar. Dva puta kao vršilac dužnosti trenera, da bi mu posle bio ukinut taj popularni prefiks. Protiv Intera je uzeo šest od mogućih dvanaest bodova (pobeda i tri remija). A svoju trenersku karijeru započeo je upravo gostovanjem u Zaprešiću. Bilo je to početkom decembra 2016. godine, kada je na klupio zamenio Gorana Tomića i naprasno bio postavljen za vršioca dužnosti, a rezultat je bio 2:2.

Ono što je postalo zaštitni znak sudara ovih timova jesu - golovi. Bar tri gotovo svaki put. Tačnije, u sedam od poslednjih devet navrata. I svaki put se igrao meč u HNL. Kladioci bi trebalo da obrate pažnju i na činjenicu da je čak šest prethodnih susreta ovih timova u Zaprešiću donosio bar tri pogotka, a poslednje dve Interove recke protiv Istre bile su identičnim rezultatom - 3:0.

Ukoliko vam je konačni ishod rebus, onda probajte s golovima. Moglo bi lepo da se isplati.

Foto: Shutterstock


tagovi

Inter ZaprešićIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara