Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Hulk ponuđen premijerligašu, pristaje na 90 posto manju platu nego u Kini?

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 10:07

Mogao bi u Vulverhemptonovu portugalsku koloniju

Sezona lova na Hulka otvorena je pre par dana i nije mali broj klubova koji bi želeli da 34-godišnju fudbalsku zver privole da pojača baš njihove redove. Pisalo se prethodnih dana i nedelja da je Porto na vrhu lestvice interesenata, da bi Brazilca voleli da vide klubovi iz MLS-a, odnosno Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i brazilski Palmeiras. Ali rano jutros, britanski San prenosi vest da je Hulk koji je slobodan igrač, ponuđen Vulverhemptonu.

Ima logike. Vulvsi su respektabilna premijerligaška ekipa koja se bori za gornji deo tabele, a Brazilac bi već po dolasku mogao da dobije šansu kao startni napadač budući da je Raul Himenez pre desetak dana imao operaciju lobanje, odnosno da je juče pušten iz bolnice. Drugi argument mogao bi da bude nepostojanje jezičke barijere – Portugalac Nuno Espirito Santo je trener, a svlačionicu bi delio sa još devetoricom fudbalera kojima je portugalski, kao i njemu, maternji jezik. Treće, dolazak na Molino bio bi prilika za Hulka da prvi put zaigra u jednoj od pet najkvalitetnijih evropskih liga i to u 35. godini.

Izabrane vesti

Međutim, postoji ozbiljna finansijska problematika. Jer Hulk je u Šangaj SIPG-u zarađivao oko 22.000.000 evra po sezoni, a Vulvsi najveći novac na godišnjem nivou isplaćuju Žoau Mutinju, odnosno Ruiju Patrisiju – obojica prihoduju između 5.000.000 i 6.000.000 evra. Doduše, ako su tačne tvrdnje portugalskog Rekorda, da je nekadašnji fudbaler Zenita spreman da pristane na 90 odsto manje novca od onoga što je zarađivao u Kini, onda pare nisu problem. Para ima.

Dakle, godišnja zarada bi iznosila nešto manje od 3.000.000 evra, a to je suma sa kojom Vulvsi mogu da se nose. Brazilac je još ranije nagovestio da postoji interesovanje iz Engleske, a zamislite samo kako bi izgledala navala u kojoj igraju Hulk i Adama Traore. Fizičkom snagom niko ne bi mogao da im parira, a mnogi bi bežali od duel igre.


tagovi

HulkZimski prelazni rok 2021Vulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara