Humanitarni tiket u podne: Pero Danilović tipuje za Svice u mraku

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.02.24. | 11:59

Drifter sanja 400 konja u takmičarskom Mercedesu, čekajući pobede Čekićara i Real Madrida

Čitajući tekst današnjeg „Humanitarnog tiketa u podne“, uz Pera Danilovića možda se i zainteresujete za drift, najmlađu disciplinu našeg autosporta. Današnji gost iskusan je u ovom takmičenju i veoma interesantan za navijače u svom Mercedesu „w201“, ili ako vam je lakše automobilu koga svi znamo pod komercijalnom oznakom „190“. Tipovaće za decu s autizmom, odnosno za Inkluzivni program „Svici u mraku“, koga je osnovao glumac Mikica Petronijević.

Šta vozi to na trkama naš Pero Danilović? Treba da kažemo da sem vizuelne, svaka sličnost njegovog automobila sa uličnim, da kažemo civilnim verzijama Mercedesovog jangtajmera, prestaje da bude važna! Naime, cilj drifta je zanošenje automobila, dakle ne pravolinijsko kretanje, uz paljenje guma, zbog čega je Pero Danilović u svog Mersedesa umesto najčešće rasprostranjenog motora „om 601.912“ od 1983 kubika, ugradio redni šestocilndrični dizel „om 606.961/2”, od 2.996 kubika, ukupne snage 177 konja, koji je ugrađivan u “w 210”. Ako vam baš nije jasno, Danilović je u svoj auto presidio srce iz takozvanog “okatog Mercedesa”. Dakle, na njegovom automobilu malo toga je ostalo standardno, pa se nadamo da će i njegovo tipovanje biti lucidnije nego obično.

Izabrane vesti

Pero Danilović na stazi (Foto: Aleksa Terzić)Pero Danilović na stazi (Foto: Aleksa Terzić)

Pa da krenemo od jedinice s meča VEST HEM – BORNMUT. Čekićari u Bornmutu imaju dostojnog rivala. Istina, Vest Hem je neporažen u Premijer ligi na poslednjih pet mečeva, ali dobro pamti poraz od Bristol Sitija u FA kupu. Na poslednjem meču para u avgustu došao je X. Sada će Vest Hem pokušati da izvuče dobit iz činjenice da igra na domaćem terenu. 

Idemo na 3+ tip s meča MEHELEN – ANDERLEHT. Gostujući Anderleht je drugi na tabeli, ali je zbog čestih remija već u debelom zaostatku za Union Sen Žiloazom. Mehelen ima dva poraza sa prethodnih pet mečeva, a Anderleht je uglavnom tim koji bolje prolazi na mečevima para. Na poslednjem susretu u oktobru Mehelen je poražen sa 3:1.

Zatim sledi dvojka na utakmici HETAFE – REAL MADRID. Real je do sada u šampionatu samo jednom poražen. Dakle, očekivano je da dođe pobeda gostiju kao zicer, po ustaljenom običaju mečeva para. Real je poslednji put u septembru slavio sa 2:1, ali nije to nešto što bi zapalo za oko da pre ovog susreta na njihovim mečevima nije padala uglavnom 0-2 igra na golove.

Za kraj, tu je 3+ na meču VULVERHEMPTON – MAN. JUN. Znamo svi da je Mančester junajted daleko od forme koju prejudicira ime kluba. Samo jedna pobeda na poslednjih pet utakmica potkrepljuje tvrdnju, pa Vulvsi koji su neporaženi na četiri meča u nizu imaju svoju šansu. Biće ovo jedan od onih tvrdih mečeva, a gosti se sećaju kako su avgustu na poslednjem meču para slavili s minimalcem, po uobičajnoj matrici njihovih mečeva na kojima pada malo golova.

Inače, naš gost, Pero Danilović dolazi nam iz istočnog Sarajeva. Osvajač je vicešampionske titule u SDC Street klasi, vozeći svoj moćni Mercedes “190 D”. Njegove veštine u drift trkama privlače pažnju ljubitelja adrenalina, a Danilović ima ambiciozan plan za nastavak karijere -dizanje snage auta na 400ks - prelazak u profesionalnu klasu (Pro) u 2024. godini.

Kažemo, interesantno je to što on od svog automobila želi da napravi, a mi vam na kraju nudimo jednu pikantnu zanimljivost vezanu upravo za ovaj auto, koga je dizajnirao čuveni Bruno Sako! Vratimo se 41 godinu unazad, u daleku 1983. godinu. Upravo model “w201” je na čuvenoj stazi Nardo u Italiji postavio 12 rekorda. Naime, od 13. do 21. avgusta 1983. godine,tri automobila su bila zadužena za pomeranje granica mogućeg. Najbrži od njih prešao je 50.000 km za 201 sat, 29 minuta i 43 sekunde. Prosečna brzina bila je neverovatnih 247,9 km/h! Tako je postavljen svetski rekord. Fascinantno deluje i za današnje pojmove, a mi dodajemo da je taj ludi automobil pokretao Kosvort motor, takozvani “2.3-16V” od 185 konskih snaga!

Pero hoće u takvu istu karoseriju da smesti 400 konja, pa vi sudite po volji i želji!

Obaranje svetskog rekorda 1983. godine (printscreen / yootube)Obaranje svetskog rekorda 1983. godine (printscreen / yootube)

Želimo da baš sa tipovanjem Pera Danilovića proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.814.709 dinara. Njemu naravno želimo puno uspeha u nastavku karijere.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDRIFT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara