Humanitarni tiket u podne: Ranko Despotović tipuje za lečenje Boška Guglete

Vreme čitanja: 6min | sre. 21.07.21. | 11:31

Nekadašnji reprezentativac Srbije koji živi u Mursiji očekuje pobedu Zvezde

Mozzartov današnji plemeniti kladilac u Humanitarnom tiketu u podne fudbalsku karijeru gradio je u Slogi iz Lipničkog Šora, Loznici, Vojvodini i šabačkoj Mačvi. To je to što se tiče Srbije, ali mnogo je interesantnije da je igrao u šest španskih ekipa od Mursije, gde i sada živi, preko Salamanke, Đirone, Alavesa, Kadiza do Marbelje. Iz Španije Ranka Despotovića fudbalski put doveo je do japanske Urave. Kluba koji na svakoj utakmici ima minimum 45 hiljada navijača. U Japanu je uvažavao kolege, disciplinovano se ponašao, imao poštovanje koje Japanci zahtevaju. Da bi se uspelo u zemlji izlazećeg sunca neke smernice se moraju ispoštovati, red, rad i disciplina. Japanci su sportski fanatici. Ništa manje interesantno nije bilo ni u Australiji. Video je najlepši grad na svetu Melburn, pored koga voli Nicu i Tokio, igrao je sa Alesandrom Del Pjerom. Za Aleksa ističe da je porodičan čovek, da su mu deca na prvom mestu, da tiho priča, gospodski se ponaša, da je osvojio sve što se moglo uzeti, a da je uvek spreman da posavetuje saigrače.

Da se vratimo u Španiji u kojoj je Despotović upravo stekao UEFA Pro licencu. Na prve dve godine školovanja imao je 15 predmeta, na trećoj 16 ispita koje je položio sa najvišim ocenama. Raduje se što je sve dao u roku, što je diplomirao sa desetkom na temu “Važnost napadača u profesionalnoj ekipi”. Posebno je istraživao koliko golova su postigi navalni igrači u četiri najjače lige Evrope za poslednjih pet godina. Trenutno se odmara od učenja, ali i razmišlja gde bi voleo da započne trenerski rad. Privlače ga Australija, Azija, zašto ne i domovina Srbija. Pokušava da formira budući stručni štab.

Izabrane vesti

Živi u Mursiji u koju je stigao još 2008. godine kada se i zaljubio u grad i ljude. Sa nežnijom polovinom Marijom del Rosijom ima troje dece, trogodišnju Danijelu i blizance Gorana i Marka.

Evo šta je Ranko odigrao za današnji dobrotvorni listić, a plemeniti dobitak usmerava za lečenje Boška Guglete.

Startujemo od kvalifikacija za Ligu šampiona, KAIRAT – CRVENA ZVEZDA. Klub iz Kazahstana na 11 utakmica nije doživeo poraz pa je izgubio poslednji meč sa 2:0. Beograđani su dobili tri kontrolne utakmice, jednu remizirali, a šampionat su otvorili nerešenim rezultatom sa Vojvodinom. Međusobni odnos je 2:0:2, uz najubedljiviju pobedu Zvezde sa 3:0.

“Uvek kada igraju srpski klubovi navijam za naše timove. Zvezda jeste odigrala bez golova sa Vošom, ali igram dvojku, navijački i smatram da su crveno – beli kvalitetniji”.

U 19.00 sati sastaju se MALME – HELSINKI. Između Šveđana i Finaca vlada rivalitet. Malme ima poslednje četiri utakmice bez poraza, jedan meč je okončan bez pobednika, a ostale je dobio bez primljenog gola. HJK ima devet trijumfa u nizu i poslednji poraz. Sva tri međusobna duela dobio je Malme, a da nije primio gol.

“Malme ima ozbiljan sastav, kec”.

Sat kasnije MURA dočekuje LUDOGOREC. Slovenci su tokom priprema odigrali nerešeno sa Partizanom i Vošom, a ubedljivo su poraženi u prvom kolu. Ekipa iz Razgrada ima poslednje četiri pobede uz gol razliku 9:0. Bolji iz duela ide na pobednika para Olimpijakos – Nefči.

“Ludogorec je odličan, iks, dva”.

U Bratislavi SLOVAN igra sa JANG BOJSOM. Nakon podugačkog pozitivnog niza Slovan je sa 2:1 izgubio od Roversa. Švajcarci imaju dva poraza na poslednjih 10 utakmica, a oba međusobna duela sa Slovanom su rešili u svoju korist, 5:0 i 3:1. Linkoln ili Kluž čekaju pobednika iz slovačko – švajcarskog duela.

“Slovačka liga nije baš popularna, a Švajcarci su odlični, iks, dva”.

U 21.00 sat startuju OLIMPIJAKOS i NEFČI. Pozitivan niz Grka traje na poslednja četiri meča. Nefči je sa po 2:1 dobio poslednja tri meča. Mura ili Ludogorec ih očekuju u polufinalu.

“Nemam dilemu, jedinica na Olimpijakos”, završava plemenito tipovanje Despotović.

Pomozimo Bošku slanjem SMS poruke1032 i pošaljimo na 3030. Uplatom na dinarski račun: 160 – 6000001037970 – 33.

Nekoliko rečenica o kompanijskim plemenitim aktivnostima.

Mozzart je samo kroz ovu društveno odgovornu akciju donirao 20.252.657 dinara. Poznata televizijska voditeljka Marija Sekulović sastavila je prvi dobitni “Humanitarni tiket u podne”. Prvi plemeniti tiket odigran je na početku Evropskog prvenstva u fudbalu održanog 2016. godine.

Kompanija je još jednom pomogla sedmomesečnom Gavrilu Đurđeviću za čiji život se bore građani Srbije, muzičari, sportisti, novinari i glumci. Na humanitarnoj licitaciji je za 4.100 evra kupila kombinezon Maraša, glavnog lika iz filma „Južni vetar“, koji je nosio glumac Miloš Biković. Takođe, kompanija MOZZART je pobedila na humanitarnoj aukciji Ronaldove odbačene kapitenske trake sa fantastičnih 7.500.010 dinara, a suma je usmerena za lečenje malenog Gavrila za koga je okončana i aukcija potpisanog Mesijevog dresa. Početnu ponudu od milion dinara dao je Mozzart, a dres je otišao za 1.000.010 dinara. Ronaldov potpisani dres izlicitiran je za 1.300.010 dinara, a dres Zlatana Ibrahimovića otišao je za pola miliona dinara, kupac kompanija Mozzart. Naravno, novac ide za Gavrilovo lečenje.

 

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 86. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, a sada smo zlatni sponzori Univerzijade, tačnije BU, koja se tokom jula održava u Beogradu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan, OS Srbije… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu. Podsetimo, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pokrenuo je akciju kako bi podržao i manje, lokalne klubove. Tokom nekoliko prethodnih godina, opremu je dobilo oko 6.000 sportista iz više od 150 klubova.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Napomenimo da je kompanija, samo kroz Humanitarni tiket u podne, donirala tačno 20.252.657 dinara, a srpska glumica Milica Zarić i legendarni Žarko Paspalj su naši poslednji dobitnici.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Zoran Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić, Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić junior, Milica Zarić, Dušan Marković i Žarko Paspalj.  

Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Humanitarnu organizaciju SNAGA ŽIVOTA, Gradiška. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Mioš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizasportsko klađenjehumanitarni tiketRanko Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara