Humanitarni tiket u podne: Saša Jovanović tipuje za mališane Strahinju i Stefana Jovančevića

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.06.23. | 10:53

Najbolji igrač Mozzart Bet Superlige, tipuje na prelaz mladih Portugalaca, a ostalo su priče o golovima za koje je lično usko specializovan

Kada kažemo najbolji na domaćim terenima, onda mislimo na rođenog Lazarevčanina Sašu Jovanovića, fudbalera TSC-a. Tako smo birali ove sezone, a ono što je za priznanje nominovalo krilnog napadača, današnjeg gosta u „Humanitarnom tiketu u podne“, na kraju se vaga drugom pozicijom tima iz Bačke Topole na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije.

I, da se razumemo, ovo je već drugi put da se Saša nalazi u poziciji da se s kmpanijom Mozzart upliće u humanitarni rad. Naime, ono što je dalo posebnost domaćem šampionatu svakako je humanitarni karakter koji je Mozzart po prvi put uveo na fudbalske terene, budući da je tokom trajanja Mozzart Bet Superlige kompanija donirala u humanitarne svrhe više od 3.000.000 dinara. Iz kola u kolo birani su najbolji igrači koji su svoje nagrade prosleđivali u humanitarne svrhe, a titulu najboljeg u sezonu zasluženo je poneo upravo Saša Jovanović. Kompanija Mozzart nagradila ga je sa 200.000 dinara koje je prosledio za lečenje malog Koste Leševića sa dijagnozom atrofije malog mozga.

Izabrane vesti

Vedeta TSC-a, fudbaler od kalibra u ovom izvlačenju tipovaće za lečenje mališana Strahinje i Stefana Jovančevića, prevremeno rođenih blizanaca koji se bore sa cerebralnim probremima u razvoju od samog rođenja.

Krećemo od prelaza 2-2 s meča GRUZIJA M21 – PORTUGALIJA M21. Zna se da je Portugalija favorit u prvom kolu grupne faze, pa nam ne ostaje ništa sem da Gruziju svrstamo među autsajdere. Kako bilo, selekcija Portugalije do 21 godine starosti prošle godine je vršnjake iz Gruzije tukla u septembru sa 4:1. Pa, neka vam taj rezultat posluži kao reper današnjih snaga suprostavljenih timova.

Zlatna kopačka TSC-a zatim igra GG tip na meču BELGIJA M21 – HOLANDIJA M21. Mladi Holanđani su u izvanrednoj formi. Naime, ova starosna selekcija Lala već godinama ima značajne uspehe, pa joj se ne mogu zameriti dva nerešena ishoda sa Japanom i Češkom na prijateljskim mečevima. Belgijanci su takođe dobri, a u ovoj godini imaju dve prijateljske pobede i jedan remi.

U pauzi između tipovanja, recimo da je krilni napadač deo karijere gradio u Španiji (Kordoba, Deportivo), koji pritom jako voli Lučane i Mladost, za koju je igrao prošle sezone.

Takav igrač, na meču UKRAJINA M21 – HRVATSKA M21, kombinuje 1+I&1+II. Ima već neko vreme, od kada se sa Ukrajincima, ma u kojoj starosnoj kategoriji igrali ne zna ništa. Umeju oni da iznenade, pa mladim Kockastim, koji su pre ovog susreta recimo dobili Engleze da 1:2 neće biti ni najmanje lako.

Za kraj, tu je 3+ tip na meču RUMUNIJA M21 – ŠPANIJA M21. Španci su favoriti Grupe B, što znači da Rumunija može da igra tek na eventualno, ali malo verovatno iznenađenje. Očekuju Španci da će prvu prepreku lako preskočiti, te da će im glavni rival u ovoj fazi takmičenja biti Hrvatska. Kako bilo, Rumuni su pre obog susreta u martu gubili od Portugalije, a Nemce naterali na X ishod.

I, to bi, makar što se tiče klađenja bilo sve, uz informaciju da je Saša Jovanović parafirao novi ugovor sa TSC-om koji važi do leta 2026. godine.

Saša Jovanović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)Saša Jovanović (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Kada je reč o Sašinom putu do titule najboljeg u Mozzart Bet Superligi Srbije, red je da kažemo da se prvih nekoliko kola Jovanović mučio s povredom, a kada je napokon zdrav i spreman stupio na teren, počeo je da „pušta kišu“. Briljirao je u remiju sa Crvenom zvezdom na Marakani, kada je postigao gol, bio je strelac i protiv Partizana u Topoli, asistirao u okršaju sa Čukaričkim, protivkandidatom za drugo mesto. Na najvećim utakmicama Saša nije „nestajao“ s terena, već je ostavljao svoj trag.

Kada se lomila trka za drugo mesto, u plej-ofu, Jovanović je postigao gol, a čak pet je „namestio“ i time održao TSC do pozicije na kojoj nikada ranije nije bio. Sve kada se sabere, Saša je bio najbolji asistent lige sa 12 dodavanja za gol, dok se deset puta upisao u strelce.

Pet puta je as Topolčana bio u Timu kola, jednom je bio i Igrač kola, a kada se sve sabralo, sa prosečnom ocenom 6,75 Saša Jovanović je najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Superlige. Ili jednostavno objašnjeno: od početka do kraja sezone igrao je na vrhunskom nivou, sa najmanje oscilacija i slabijih partija. Zato je za sezonu 2022/23 ofanzivac TSC-a poneo krunu za najboljeg.

Želimo mu da uspe i u poduhvatu tipovanja u “Humanitarnom tiketu u podne”.

Napred Saša!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg današnjeg-specijalnog gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Kolege, na terenu, najbolje znaju kome je pomoć neophodna!

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Saša Jovanovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara