Humanitarni tiket u podne: Una Đelošević tipuje za Helenu Živković koja ima autizam

Vreme čitanja: 6min | ned. 02.04.23. | 12:09

Glumica i predavač na Akademiji umetnosti Novi Sad očekuje plemeniti dobitak od 97.800 dinara!

Nakon što su postali dobitni Mozzartovi humanitarni tiketi glumca Marka Gvera, strelca Damira Mikeca, košarkaša Nikole Kalinića, 3x3 šampiona Marka Brankovića, predsednika OSS Zorana Gajića, poznate voditeljke Nataše Miljković, odbojkašice Ane Brđović, košarkaša Danila Tasića, pevačice Lenče Kukić i naš glumac Nikola Stanković postao je pobednik. U Mozzartovoj plemenitoj akciji 383. u nizu.

Istu sreću želimo i našoj današnjoj plemenitoj učesnici u Humanitarnom tiketu u podne. Glumica i pedagog na Akademiji umetnosti Novi Sad, UNA ĐELOŠEVIĆ, potencijalni dobitak usmerava za fondaciju “Humanost bez granica”. Tačnije, za devojčicu Helenu Živković, koja ima autizam, i kojoj je potrebna intervencija. Una nas poziva da pošaljemo SMS 126 na 2407, a o svojim sportskim aktivnostima za naš portal kaže:

Izabrane vesti

“Imam rođenog brata i još dvojicu braće od tetke pa smo tokom detinjstva igrali fudbal. Ja sam uvek bila golman i uživala sam u toj ulozi. Volim i košarku, pa lokal patriotski, od sportista izdvajam našu košarkašku legendu Radmila Mišovića. Bio je na otvaranju prestonice kulture, Čačanska Rodna”, kaže Una Đelošević.

Glumica podvlači da prati sport, koliko joj profesionalne obaveze dozvoljavaju i da uživa u njemu kao i u vrhunskom plesu.

“Na Akademiji umetnosti Novi Sad predajem ples, razne vrste igara...Najviše volim tango jer ga i sama plešem, a studenti obožavaju folklor. Dakle, pored glume sam i predavač, što mi je glavni profesionalni angažman. Rad sa mladima uvek podmlađuje i nadahnjuje”, zaključuje Una Đelošević profesor plesa na Akademiji umetnosti Novi Sad i startuje sa dobrotvornim tipovanjem.    

Prva utakmica stiže nam iz Španije. Od 16:15 sastaju se REAL MADRID – VALJADOLID. Kraljevski klub ima 56 poena, rivali su na koti 28. Real je dobio Espanjol, Liverpul pa sa 2:1 izgubio od Barse. Gosti imaju pobedu, remi i poraz kao i osam neuspeha i dva nerešena ishoda u međusobnim duelima. Dvojica igrača fale treneru Anćelotiju.

“PK 1-1”.

Dve utakmice počinju u 17:30, VERDER dočekuje HOFENHAJM, a NJUKASL – MANČESTER JUNUNAJTED. U Bundesligi Bremen ima 31 poen, gosti 22. Verder je sa Borusijom M. igrao 2:2, a Herta je poražena sa 3:1 od Hofenhajma. Na poslednjem međusobnom duelu bilo je 2:1 za Verder koji je u manjim kadrovskim problemima od rivala. U Premijer ligi igraju Svrake i Crveni đavoli. Rivale dele tri poena, domaći su sa 2:1 dobili dve utakmice, a Mančester na poslednjim mečevima ima tri pobede i nerešen ishod. Na poslednjih pet duela Mančester je bio uspešniji, tri pobede i dva remija.

UG 3+ u Bremenu odnosno DŠ X2 na Ostrvu”.

U Seriji “A” od 18:00 sati igraju ROMA –SAMPDORIJA. Vučica ima 47 poena, poslednji poraz od Lacija dok je klub iz Đenove sa 3:1 dobio Veronu. Na dva okršaja Roma je slavila sa 1:0, a jedan meč je okončan nerešeno, 1:1.

“KI 1”. 

Za kraj Španija, od 21:00 sat igraju ATLETIKO MADRID – BETIS. Jorgandžije imaju 51poen, Betis šest manje. Na poslednjih deset mečeva Atletiko je dobio sedam puta, dva puta su dueli sa Betisom odigrani bez pobednika, a jednom je trijumfovao tim iz Sevilje. Madriđani su slavili četiri puta uz remi sa gradskim rivalom. Betis je dobio Majorku sa 1:0.

“KI 1”, zaključuje dobrotvorno tipovanje Una Đelošević za potencijalni dobitak od 97.800 dinara. Glumica i predavač na Akademiji umetnosti Novi Sad tipuje za Helenu Živković koja ima autizam.

Svetski dan autizma obeležava se danas, 2. aprila, poslednjih petnaest godina. Cilj obeležavanja ovog datuma je pružanje pomoći i povećanja razumevanja za osobe sa autizmom, dajući im podršku širom sveta. Istraživanja pokazuju da rana intervencija dovodi do pozitivnih ishoda kasnije u životu za osobe sa autizmom. Promene u određenim genima povećavaju rizik da će dete razviti autizam.

Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u Humanitarnom tiketu u podne iznosi preko 28 miliona, precizno 28.435.458 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima, potom respiratore… Takođe, bili smo, a i trenutno smo, naslovni sponzori KK Partizan, KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije… U međuvremenu, Mozzart je osnovao fondaciju kao krunu društveno odgovornog rada svake kompanije. Fondacija će omogućiti još širi spektar društveno odgovornih akcija pod sloganom „Naš pogled srcem“.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3x3 basketašima. Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“ otvoren je u Žagubici. Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket u igri „Osvoji teren, budi pobednik“.

Podsećamo i na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić i Nataša Miljković.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200, 00 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u BiH. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za DOBRO SE DOBRIM VRAĆA, Zvornik. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne! U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.


tagovi

humanitarni turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara