Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Hviča ostaje u Napoliju i dobija povišicu: De Laurentis je čovek od reči, uskoro će doći do korekcija u ugovoru

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 15:27

“Jasno je da je Kvara fudbaler vrhunskog kvaliteta, da zaslužuje više, i to će i dobiti”…

Pravo otkrovenje bio je Hviča Kvarachelija, šampionski sastojak koji je nedostajalo Napoliju. A, stigao je za bagatelu. Već u prvoj sezoni u Seriji A sve je očarao i iako ima višegodišnji ugovor sa prvakom – važi do 2027. godine – otvorena je tema o korekciji postojećih uslova.

Aureliju de Laurentisu je savršeno jasno da je u poziciji da diktira uslove, kao i da je promene ugovora neophodna kako ne bi došao u poziciju da ugrozi prijateljske odnose sa porodicom mađioničara iz Gruzije i preko noći se nađu na ratnoj nozi. Pristao je na reviziju ugovora i uskoro će posao biti zapečaćen.

Izabrane vesti

Definitivno će Kvaradona ponovo žrvrljnuti potpis na parče papira sa Napolijevim logom, dobiće povišicu, a s obzirom na to kakav je pregovarač Aurelio de Laurentis, verovatno će u celu priču ući i produžetak saradnje.

“U bliskoj budućnosti će doći do korekcije njegovog ugovora. De Laurentis je veoma dobra osoba, čovek koji drži do reči. Što obeća – to i ispuni. Uradio je mnogo dobrih stvari za nas. Jasno je da je Kvara fudbaler vrhunskog kvaliteta, da zaslužuje više (novca da zarađuje prim. aut.) i to će i dobiti. Porodica je zadovoljna i Hviča je takođe zadovoljan”, rekao je Kvarachelijin zastupnik Mamuka Jugeli.

Gruzin je “eksplodirao” po dolasku u Italiju u transferu vrednom 13.300.000 evra, no imao je i period velike krize kada je šest meseci bio bez postignutog gola. Prebrodio ju je i od početka nove sezone dao je tri, a namestio pet golova. Sve miriše na novi “dabl-dabl” u Seriji A.

“Ove godine Hviča je u odličnoj formi, dosta je napredovao u Napoliju. Po meni bolje igra sada, nego prošle sezone. Sa mnom se slaže i Badri, njegov otac. Kvara može da igra na svim pozicijama u napadu. U prvoj sezoni u Italiji iznenadio je sve, samo on je očekivao da će imati takvu godinu. Kada smo bili zajedno u Napoliju rekao mi je: ‘Videćeš šta ću uraditi za godinu dana’. I uradio je mnogo toga”.

Napoli će teško odbraniti skudeto, na trećini sezone kasni deset bodova za liderom Interom i rezultat toga bio je razlaz sa Rudijem Garsijom umesto koga je došao Valter Macari. Ili bolje rečeno vratio se posle mnogo godina. Malo kome je francuski trener u gradu podno Vezuva “legao”.

“Garsija? Ne mogu ništa da kažem, ali i dete zna da Napoli ne bi trebalo da izgubi od Empolija. De Laurentis sada ima stručnog trenera i mnogo kompetentnih ljudi u klubu”, završio je agent iz Gruzije.


tagovi

NapoliHviča KvarachelijaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara