Nikola Milenković (Reuters)
Nikola Milenković (Reuters)

I Bleki najbliži selidbi iz ljubičastog u crno-belo... Ali koje?

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 00:19

Italijanski mediji uvereni da Srbin na leto menja klub

Transfer Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus jer uzdrmao fudbalsku Italiju a već na leto bi još jedan Srbin iz Firence mogao ljubičasti dres da zameni crno-belim prugama. Pitanje je samo kojim...

Italijanski mediji sve glasnije spekulišu o mogućnosti da Nikola Milenković na leto pojača Juventus, a engleski mediji bruje o njegovom dolasku u Njukasl.

Izabrane vesti

Podsetimo, Milenković je letos ušao u poslednju godinu ugovora sa Fiorentinom i mogao je na kraju ove sezone da napusti klub kao slobodan igrač bez obeštećenja. Ipak, pristao je da produži ugovor na još dve sezone kako bi Viola mogla da zaradi na njemu na leto. Uz džentlemsnki dogovor da klub iz Firence ne pravi problem ako dođe adkevatna ponuda za njih i igrača. Taj momenat će verovatno kucnuti na leto i Fiorentina će zaraditi ozbiljno obeštećenje, a Srbin potpisati najbolji ugovor u karijeri.

Njukasl ga je hteo još u minulom zimskom prelaznom roku i vođeni su pregovori sa igračevim agentom Falijem Ramadanijem ali Fiorentina ipak nije htela da ga pusti usred sezone. Njukasl je višenedeljnu potragu za štoperom okončao privremenim rešenjem u vidu Dena Burna iz Brjatona ali se pravi kapitalac očekuje na leto. Prva meta Sven Botman iz Lila je bliži prelasku u Milan tako da će Svrake do leta pažnju preusmeriti na dovođenje Milenkovića. Naravno, ako izbore opstanak u ligi. Spekuliše se da bi visina obeštećenja mogla da ide i preko 40.000.000 evra.

Sa druge strane, u Italiji se piše o interesovanju Juventusa koji je i ranije pokazivao namere da dovede Milenkovića. Sve češće se spekuliše da bi Juventus mogao da žrtvuje skupocenog Matijsa de Lihta koji je najplaćeniji igrač u klubu sa 8.000.000 evra neto godišnje plus bonusi, a a Ajaksu je plaćen čak 85.000.000 evra. Uloženi novac nije do sada opravdao, a Čelsijevo interesovanje i Juventusovi veliki finansijski gubici u poslednje dve godine bi mogli da ubrzaju njegov odlazak iz Torina.

Mogu da potvrdim da je Alegri jako zainteresovan za Milenkovića. Ako De Liht ode, Srbin dolazi na njegovo mesto“, rekao je juče poznati sportski novinar iz Firence, Nikolo Čekerini.

U tom slučaju dće dva crno-bela kluba voditi bitku za potpis crnog-belog deteta. Njukasl može da ponudi više, ali kao u slučaju vlahovića i Arsenala, Juventus nudi bolju sportsku perspektivu i ostanak na dobro poznatom tlu. S tim što će Fiorentina verovatno opet pokušavati da izbegne prodaju najvećem rivalu i da igrača usmeri ka Engleskoj...


tagovi

Nikola Milenković

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara