Trenutak majstorstva (Foto: Reuters)
Trenutak majstorstva (Foto: Reuters)

I dalje ima magije u nogama Anhela Di Marije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 02:45

Fudbaler Pari Sen Žermena u razmaku od tri minuta postigao prelep gol i upisao jednako atraktivnu asistenciju

Želeće Anhel di Marija vrlo verovatno da zaboravi aktuelnu sezonu u Pari Sen Žermenu. Krilni fudbaler je zbog dolaska sunarodnika Lionela Mesija u Pariz ostao bez značajnije uloge u timu, a posle još jednog kraha u Ligi šampiona, na Parku prinčeva su navodno odlučili da po završetku sezone okončaju višegodišnju saradnju sa iskusnim Argentincem. Kao da su zaboravili o kakvom se fudbalskom majstoru radi. Ako i jesu, Di Marija se potrudio da im osveži pamćenje.

U pretposlednjoj, 17. kvalifikacionoj rundi za Mundijal, Argentina je u rezultatski gotovo potpuno nebitnom meču ugostila - i savladala (3:0) - davno prežaljenu Venecuelu. Stoga je Luis Skaloni iskoristio priliku da šansu pruži igračima sa manjom minutažom u dosadašnjem toku kvalifikacija poput Nikolasa Gonzaleza, Aleksisa Mak Alistera i Anhela Koree.

Izabrane vesti

Di Marija je priliku dobio sredinom drugog poluvremena. Do tada Argentina se mučila da dokrajči umornog rivala, da bi ga Anhel nokautirao za svega tri minuta. Najvećim fudbalskim genijalcima više nije ni potrebno. U razmaku od 79. do 82. minuta Di Marija upisao po gol i asistenciju, uverivši fudbalski svet da njegovo vreme još nije prošlo i da će, ako ne Pari Sen Žermenu, onda drugim evropskim klubovima i te kako imati šta da ponudi naredne sezone.

Prvo je u 79. minutu na dodavanje Rodriga de Pola odmakao čuvaru na desnom boku, zatim zaobišao još jednog, a onda sa puno osećaja lobovao istrčalog Vilkera Farinjeza. Na vrlo sličan način tri minuta kasnije uposlio je saigrača iz Pari Sen Žermena. Mesi je započeo akciju, dodavanjem iz vazduha izbacio Di Mariju na bok, a ovaj se sjajno snašao na malom prostoru prevarivši Nahuela Feraresija, i preko dvojice štopera Venecuele bocnuo loptu za Mesija koji je uz dosta sreće postavio konačnih 3:0.

Veliku ulogu u trijumfu nad Venecuelnom, pored dvojca Pari Sen Žermena, imao je i pomenuti De Pol. Vezni fudbaler Atletika je uz Di Marijin, namestio i prvi gol iz 34. minuta, posluživši centaršutem sa desnog krila Nika Gonzaleza za prvi gol Fiorentininog fudbaera u ovim kvalifikacijama.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 17. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Brazil - Čile 4:0 (2:0)

/Nejmar 44 penal, Vinisijus 45+1, Kutinjo 72 penal, Rišarlison 90+1/

Kolumbija - Bolivija 3:0 (1:0)

/Dijaz 39, Borha 72, Uribe 90/

Paragvaj - Ekvador 3:0 (2:0)

/Morales 10, Hinkapi 45+6, Almiron 54 - Kaisedo 85 penal/

Urugvaj - Peru 1:0 (1:0)

/De Araskaeta 42/

Subota

Argentina - Venecuela 3:0 (1:0)

/Gonzalez 34, Di Marija 79, Mesi 82/



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija VenecueleAnhel Di Marijakvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara