(© Reuters)
(© Reuters)

I Markos Roho bi mogao kod Lea Mesija

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 02:41

Inter iz Majamija zove, Boka pokušava da ga zadrži

Za kratko vreme je Dejvid Bekam od Intera iz Majamija napravio globalni brend. U početku su za klub sa Floride igrali Gonsalo Iguain i Blez Matuidi posle završetka saradnje sa Juventusom, da bi bum nastao onog trenutka kad je vlasnik kluba ubedio Lionela Mesija da dođe u MLS-u.

Za slavnim Argentincem su počele da dolaze možda ne tako atraktivne, ali svakako zvezde. Oni koje Leo dobro poznaje iz vremena provedenog u Barseloni. Najpre su to bili Đordi Alba i Serhio Buskerts, kako bi u svakoj liniji tima Inter imao iskusnog fudbalera, što je na kraju rezultiralo osvanjem Liga kupa, takmičenja u kome se nadmeću ekipe iz MLS-a i prvenstva Meksika.

Izabrane vesti

Kakav je uticaj Mesija na odluke zvezda vidi se po tome što će mu se u januaru pridružiti Luis Suares, a zna se kako su njih dvojica sarađivali u Kataloniji. Potpis Urugvajca je osiguran i samo se čeka da bude ozvaničen, a u međuvremenu, Inter pokušava da dovede još jednog igrača za koji je procenio da mu je potreban. Ovoga puta u odbrani.

U pitanju je Markos Roho, kapiten Boke juniors, koga na Floridi vide kao uticajnu ličnost u svlačionici, koja bi energijom i iskustvom dodatno podigla kvalitet ekipe. Prema informacijama iz Argentine, trener Majamija Tata Martino i upravo Lionel Mesi su telefonski kontaktirali bivšeg člana Mančester junajteda da se raspitaju kakve su šanse da promeni sredinu.

Zasad bez definitivnog odgovor, jer čak i da Roho hoće, a deo medija javlja da hoće, pita se i Boka. Naročito što je Roho njen kapiten i ne bi bilo zgodno ako bi ostala bez lidera tima posle ne baš sjajnog završetka minule sezone u kojoj je dogurala do finala Kopa Libertadores (poraz od Fluminensea) i razočarala u prvenstvu Asrgentine, pa će igrati Kopa Sudamerikana. Tata Martino i Mesi su zagovornici angažovanja Roha, jer su sa njim sarađivali u reprezentaciji i biće interesantno pratiti kako će Markos reagovati na ponudu (trebalo bi da je dobije zvaničnu u narednim danima) ako se zna da je letos produžio ugovor sa klubom sa Bombonjere do poslednjeg dana 2025.



tagovi

Markos RohoArgentinaArgentina 1Boka juniorsInter MajamiLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara