PSV (©Reuters)
PSV (©Reuters)

I najdužoj pobedničkoj seriji u Evropi dođe kraj

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 14:19

Utreht zaustavio PSV Ajndhoven – 1:1

Najduža pobednička serija u evropskim prvim ligama je završena. PSV Ajndhoven je 17 kola nizao trijumf za trijumf i bilo je pitanje ko će prvi uspeti da mu stane na put.

I kako to obično biva, nije Filipsovce ukočio niko iz vrha, niko od timova njegovog ranga, nego neko sa dna. Utreht, prvi tim iznad crte za ispadanje, izborio je remi danas na svom terenu sa PSV-om – 1:1.

Izabrane vesti

A, iako je prvi iznad crte, Utreht je u sjajnoj formi. Koliko god zvučalo čudno i kontradiktorno. Domaćem sastavu ovo danas je deveta utakmica u ligi bez poraza. I opet ni to nije dovoljno za skok makar u mirnu luku sredine tabele.

Nije utakmica izgledala, kako bi neko zamislio, tako da je lider surovo napadao, ali nije imao dan, promašivao je šanse, a Utreht došao do boda iz jednog šuta na gol. Naprotiv, domaćin je meč završio sa više udaraca ka protivničkoj mreži, a i prilike za gol koje je stvorio bile su izglednije nego PSV-ove.

Istina, imali su gosti iz Ajndhovena kolosalnu priliku u 74. minutu da odnesu sva tri boda, lepu su akciju odradili, Irving Lozano je dobio loptu i šutirao sa desetak metara, ali u prečku.

Nije ni Utreht bio bez šanse za pobedu do kraja utakmice, odličnu je propustio Otman Busaid u 83. minutu, kada je prošao pored dvojice defanzivaca PSV-a i sa ivice šesnaesterca šutirao pored stative.

PSV je dobro otvorio meč, već u 7. minutu je Bakajoko doveo Filipsovce u vođstvo i činilo se da sve ide po željama gostiju iz Ajndhovena. Tih 1:0 bio je rezultat na kraju prvog poluvremena, s tim što je Sem Lamers u dva navrata „kucao na vrata“ izjednačenja.

I ono što Lamers nije uspeo u prvom, jeste Busaid u drugom poluvremenu, centriranu loptu na desetak metara od gola je zakucao pod prečku i time arhivirao pobednički niz PSV-a.

EREDIVIZIJA – 18. KOLO

Petak

Ekscelzior - Herenven 3:0 (2:0)

/Drueš 18, Perot 24, Lampru 63/

Subota

NEC - Tvente 1:0 (0:0)

/Verdonk 49/

Herakles - Volendam 1:1 (0:1)

/Hornkamp 64 - Zefjuk 8/

AZ Alkmar - Zvole 2:2 (1:1)

/Pavlidis 77 penal, Minans 90+4 - Taj 57, Velenas 86/

Nedelja

Utreht - PSV Ajndhoven 1:1 (0:1)

/Busaid 52 - Bakajoko 7/

Sparta Roterdam - Go Ahe Igls 0:2 (0:1)

/Vilumson 7, Edvardsen 51/

Vitese - Fajenord 1:2 (0:1)

/Butra 76 - Gertruida 22, Lingr 83/

Ajaks - RKC 4:1 (2:1)

/Brobi 9, 35, Hlinson 64, Berghuis 87 - Kramer 15/

Odloženo

Almere Siti - Fortuna Sitard

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PSV AjndhovenUtreht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara