I onda otkud dug od milijardu evra...

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 19:59

I onda zašto im je potrebna Superliga...

Na 11 poslednjih utakmica u svim takmičenjima Ronald Kuman nije koristio Miralema Pjanića. U poslednja dva meseca reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih vezista Evrope na terenu je proveo svega 12 minuta. Bilo je to u Parizu, kada je već bilo jasno da Barsa neće moći da nadoknadi minus iz prve utakmice i da joj sledi eliminacija iz Lige šampiona.

Pjanićev poslednji start bio je 24. februara protiv Elčea na Nou Kampu. Tada je zamenjen na poluvremenu i više nije dobio šansu. Nema sumnje da su dobre partije Ilaiša značajno doprinele marginalizaciji iskusnog veziste, ali katalonski Mundo deportivo konstatuje kako to ipak nije najveći "greh" Miralema Pjanića.

Izabrane vesti

"Kada Barselona nema loptu, umesto da ide visoko i da pritiska rivala on uvek pravi korak unazad. To je italijanski sistem odbrane, koji u Barseloni ne prihvataju. U Juventusu je bilo nešto drugo, bio je duša tima koji je nizao skudeto za skudetom. Kuman mu u Barsi nije omogućio kontinuitet. Maksimalno je imao dve vezane utakmice", objašnjava novinar ovog lista u tekstu pod naslovom "Šta je Pjanićev greh".

Mundo dalje piše kako mu izjava za Gazetu delo Sport iz decembra meseca ("Malo igram i ne znam zašto je to tako") sigurno nije povoljno uticala na status, mada je tu i podsećanje da se posle finala Kupa kralja na neki način izvinio. Nije ga bilo u protokolu, ali retoriku je promenio: "Tim je uvek najvažniji. I kada stvari idu dobro, i kada je loše. Tako će uvek biti. Barselona šampion".

Nema usko veze s temom, ali rezime bi mogao da glasi i ovako (u duhu aktuelnih dešavanja u fudbalu): Miralem Pjanić odigrao je u dresu Barselone 599 minuta na 17 mečeva. U proseku to je 35 minuta po utakmici. Niti je dao, niti je namestio gol. Kako je već rečeno - u poslednja dva meseca 12 minuta na terenu. A sećate li se koliko je Barsa platila za Pjanića? Svaka čast za sve što je postigao i za sve što će postići, ali 60.000.000 evra za tridesetogodišnjaka...

I onda otkud dugovi. Otkud, konkretno Barseloni, minus od skoro MILIJARDU evra?

Mnogi će reći i verovatno biti u pravu: eto, zato im treba Superliga.


tagovi

Miralem Pjanić

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara