Barsa potvrdila: Kupili smo Pjanića za 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 22:29

Juventusu i 5.000.000 kroz bonuse, reprezenativac Bosne i Hercegovine potpisao na četiri godine

Nekoliko časova posle ozvaničenje saradnje Artura Mela i Juventusa, završen je i drugi posao na relaciji Torino – Barselona. Katalonci su večeras od prvaka Italije kupili Miralema Pjanića i na taj način okončana je sgaa koja je na transfer tržitu trajala poslednjih nekoliko sedmica.

Iako se u početku verovalo da će klubovi razmeniti igrače, to se nije desilo. Ponajvše zbog Barsine želje da u poslove bude uključen keš kako bi bezbrižno mogla da sredi finansijske knjige. Aktulenom prvaku Španije se više žurilo nego Juventusu, jer 30. juna ističe rok da se zatvori fiskalna godina i prođe stroge kontrole UEFA, a uplivom novca sa Apeninskog poluostrva na Nou Kampu su bezbrižni.

Izabrane vesti

Uglavnom, Artura su prodali Juventusu za 72.000.000 evra i mogu da računaju na još 10.000.000 evra u slučaju ostvarivanja bonusa, dok su Pjanića platili tačno 60.000.000 evra, a u obavezi su da Bjankonerima proslede još 5.000.000 ukoliko reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvari određene bonuse predviđene ugovorom, koji se tiču broja utakmica i eventulano osvojenih trofeja.

Pjanić je potpisao ugovor do juna 2024, a Barsa je naznačila da će raskidna klauzula iznositi tačno 400.000.000 evra. Bivši fudbaler Rome će u Kataloniji praktično imati istu ulogu kao i Artur Melo, a novom klubu će se priključiti tek po okončanju ove sezone, jer Juve nije želeo da ga se odrekne tek tako u završnici borbe za titulu i pokušaja da se domogne završnice Lige šampiona.

Srećan sam što sam potpisao za Barsu. Daću sve od sebe za ovaj klub. Vidimo se uskoro. Napred, Barsa“, kratka je video poruka Miralema Pjanića navijačima Blaugrane.




tagovi

Miralem PjanićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara