Hulk (Reuters)
Hulk (Reuters)

I Palmeiras izašao sa B timom, ali Hulkova strela je bila dovoljna samo za bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 03:21

Lider nije iskoristio kiks Flamenga ali je opet napravio korak bliže tituli

Poput Flamenga koji je pola sata ranije u gostima protiv Gremija izveo potpuno rezervni sastav, istu stvar je večeras uradio i Palmeiras, drugi finalista Kopa Libertadores. I to protiv lidera i apsolutnog favorita za titulu Atletiko Mineira. I baš poput Flamenga pola sata ranije, čak je i Palmeiras sa rezervama uspeo da izvuče remi 2:2.

Iako je Atletiko Mineiro izveo najjači tim sa Hulkom i Dijegom Kostom u špicu i Argentincima Načom i Saračom iza njih, iako je znao da je Flamengo odigrao nerešeno u Porto Alegreu, iako mu je rival bio Palmeirasov B tim (samo je počeo desni bek Roša koji je suspendovan za finale u nedelju), ipak nije uspeo da slavi i pobegne na 10 bodova prednosti. Ali i ovih osam će biti sasvim dovoljno da se osvoji pola veka čekana titula šampiona države. Do kraja su još samo četiri kola...

Izabrane vesti

Plmeiras je apsolutno sve podredio nedlejnom finalu protiv Flamenga pa su predah večeras dobili Veverton, Gustavo Gomez, Luan, Skarpa, Felipe Melo, Veiga, Luiz Adrijano... I pored toga, Vesli, Dejverson i mladi Gabrijel Veron su pravili velike probleme odbrani Mineira. Upravo je Vesli lepim udarcem iskosa sa leve strane doneo Verdau vođstvo posle pola sata igre.

Ateltiko Mineirao je izjednačio u 36. minutu kada je Saračo otpadak posle greške golmana Žailsona pretvorio u gol.

Dijego Kosta je zamenjen na poluvremenu, ali Mineiro opet nije uspevao da uspostavi kontrolu. Domaći su u 56. minutu dobili penal posle Danilovog igranja rukom ali je Everson paradom odbranio šut De Paule sa bele tačke. I sve što je tom prilikom uradio dobro, golman gostiju je poništio minut kasnije. „Zaplivao“ je posle kornera, promašio loptu i omogućio Dejversonu da pogodi prazan gol za novo vođstvo domaćih.

Ali, sada je slavlje domaćih još kraće trajalo nego posle prvog gola. Hulk je u 61. minutu odapeo strelu sa 20 metara i izjednačio. A sebe je učvrstio na prvom mestu liste strelaca u prvenstvu sa 15 golova. Ubrzo je mogao da dođe i 16. ali je Hulk pogodio stativu i meč je završen bez pobednika.



tagovi

PalmeirasAtletiko MineiroHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara