Navijači Seltika (©Reuters)
Navijači Seltika (©Reuters)

I Seltik overava titulu, mada njegovi navijači pomalo priželjkuju poraz

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 10:24

Keltima eventualna pobeda protiv Hartsa (nedelja, 15.15) osigurala bi i matematički 53. titulu prvaka Škotske

Pored Zenita u Rusiji, još jedan klub bi mogao da slavi ove nedelje . Seltik je trenutno najbolji fudbalski tim u Škotskoj i tu nema nikakve dileme. Zvaničnu potvrdu te tvrdnje Kelti bi mogli da dobiju već ove nedelje od 15.15 časova, pošto bi posle eventualne pobede na gostovanju Hartsu bili krunisani u šampiona već posle 1. kola plej-ofa.

Posle 33 kola Seltik ima 92 poena, ostvario je 30 pobeda, uz dva remija i samo jedan poraz. Uz to, ima i nestvarnu gol-razliku 103:25, što znači da postiže po 3,12 golova po meču. S obzirom na to da najblaži pratilac Glazgov Rendžers ima samo 79 poena, a do kraja takmičenja je ostalo još pet kola, zeleno-beli su nadomak toga da matematički obezbede titulu.

Izabrane vesti

Dovoljna im je pobeda, ali navijači Seltika ipak pomalo priželjkuju poraz. Zašto? Zato što bi onda u sledećem kolu imali idealnu priliku da protiv omraženog Rendžersa na njegovom Ajbroksu osvoje titulu, pred navijačima Policajaca. Čisto da se doda još malo soli na ranu neprijatelja…

15.15: (8,50) Harts (5,50) Seltik (1,33)

Da li bi to bilo igranje sa vatrom? Možda, ali Seltikovi navijači imaju puno pravo da budu nadmeni, jer njihov volejni tim je četiri puta ove sezone pobedio Rendžers, uz jedan remi i nijedan poraz u derbiju. Poslednji put su se sastali baš pre nedelju dana, takođe na Ajbroksu, kada su Kelti golom Žote u finišu prvog poluvremena došli do pobede sa 1:0 i tako se plasirali u finale Kupa Škotske, gde će 3. juna za duplu krunu da igraju protiv drugoligaša Invernesa.

Ovo će da bude peti susret Seltika i Harsa ove sezone, a prva četiri su završena na isti način – trijumfom tima koji trenira Angelos Postekoglu. U prvenstvu rezultatima 2:0, 4:3 i 3:1, a potom 11. marta u Kupu Škotske sa 3:0. Nema razloga da zeleno-beli ne lupe još jednu recku u prestonici Edinburgu, uostalom pobedili su Harts na sedam od poslednjih osam susreta na tom stadionu. Ali, overa titule na Ajbroksu bi bila slađa…

Ova grupa igrača ima iskustva igranja velikih utakmica, iza nas je nekoliko polufinala i finala u prethodnih 20 meseci. Uvek je uzbudljiva atmosfera kada znamo da bi nam pobeda donela nešto specijalno na kraju, ali moramo da ostanemo fokusirani na fudbal. Fudbaleri su ljudska bića, znaju šta je na talonu i šta nam donosi pozitivan rezultat. Važno je da igramo našu igru, što protiv Hartsa svakako neće da bude lako“, kazao je Postekoglu.

--------------------------------

SVI PRVACI ŠKOTSKE

55 – Glazgov Rendžers

52 – Seltik

4 – Aberdin, Hibernijan

2 – Dambarton

1 – Madervel, Kilmarnok, Dandi, Dandi Junajted, Trd Lanark

--------------------------------

ŠKOTSKA 1 (PLEJ-OF) – 34. KOLO

Subota

Hibernijan – Sent Miren 2:1 (2:0)

/Juan 4, Fiš 23 – Griv 64/

Nedelja

15.15: (8,50) Harts (5,50) Seltik (1,33)

16.00: (1,38) Glazgov Rendžers (5,00) Aberdin (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SeltikHartsGlazgov RendžersŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara