I sve je kao lani, Zvezda šampion! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.04.21. | 20:52

Crveno-beli nisu bili ubedljivi, ali minimalcem protiv Vojvodine stigli do četvrte vezane titule, 32. u klupskoj istoriji – 1:0

I sve je kao lani, Zvezda je šampion... Pre deset meseci crveno-beli su tačku na dominantnu sezonu, posle pandemije virusa korona, stavili na Banjici, dok su večeras gravirali svoja imena u istoriju kluba sa Marakane ne baš gledljivom, ali taktički solidnom partijom protiv Vojvodine. Igra će se brzo zaboraviti, ali će se pamtiti da su crveno-beli, pod komandom Dejana Stankovića, podigli lestivcu ostvarenja i stigli do četvrte titule šampiona države u nizu. Prvi put u 76 godina dugoj istoriji. Ovaj 32. naslov prvaka države pamiće se najviše po tom podatku.

Uz sve to Crvena zvezda je stigla do 22. vezane pobede u prvenstvu, zaboravšivši superiornost koja ju je krasila tokom većeg dela sezone. Tim Nenada Lalatovića, rasejan unutrašnim previranjima, smogao je snage da oznoji velikog favorita. Nateravši domaćina da u drugom delu izgubi taktičku niti i čeka poslednji zvižduk Danila Grujića da proslavi devet meseci stvaranu titulu. Vojvodina nije ustuknula ni sa igračem manje, posle nerazumnog poteza Đorđa Đurića i brutalnog starta nad Veljkom Nikolićem.

Izabrane vesti

Zvezda se odlučila da čuva prednost stečenu autogolom Siniše Saničanina, čija dekoncentracija je odlučila konačnog pobednika. Na kraju mršavih 1:0, ali sasvim dovoljnih da igrači Crvene zvezde proslave ispunjenje primarnog kluspkog cilja.

gallery

Slavljeničko raspoloženje oko najvećeg srpskog stadiona nije uticalo na trenera crveno-belih Dejana Stankovića, koji je kao retko kada u ovoj sezoni u sredini terena upario Njegoša Petrovića i Sekua Sanoga. Bio je to odgovor na nadaleko čuvene tranzicione moći Lalatovićevih ekipa. Iako je došla u Ljutice Bogdana u najgorem mogućem trenutku, krcata organizacionim problemima, Vojvodina je u prvom minutu opomenula šampiona Srbije. Šutevi Vukadinovića i mladog Zukića, pokupljeni od strane Milana Borjana, bili su jasan signal da gosti neće biti samo dekor u pripremljenoj fešti u Ljutice Bogdana.

Silovit početak Vojvodine naterao je kapitena crveno-belih Milana Borjana, te trenera Dejana Stankovića da emotivnim rekacijama traže od crveno-belih da poštuju principe igre i taktičke finese. Sa vro agresvnim veznim redom domaćin je brzo zagospodario terenom, davivši pokušaje Vojvodine u poslednjoj trećini terena. Bilo je teško Vojvodini da se istrgne iz čeličnog zagrljaja presinga crveno-belih. Nije utakmica na Marakani vrcala od poteza, majstorstva i individualnog raspoloženja, ali jeste od fizičkog fudbala.

Zvezda se brzo izborila za prevlast, čak i u pravom trenutku stigla do prednosti. Posle akcije Ivanića, lopta je došla do Gajića, reprezentativac Srbije je uputio prizeman centaršut, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin je nespretnom reakcijom savladao Simića.

Imala je Crvena zvezda nekoliko dobrih pokušaja, posle brzine izmene pasova i kvalitetnih ubacivanja Rodića i Gajića, ali zgusnuta odbrana Vojvodine je maksimalno skratila prostor timu Dejana Stankovića.

Crveno-beli nisu igrali sa mnogo rizika, znajući da je Vojvodinai u stanju inferiornosti sposobna da direktnim fudbalom ugrozi Borjana. Kao u 44. minutu kada je Dušan Đorđević napravio višak, a na kraju Bojić iz odlične situacije šutirao glavom pored gola.

Zvezda je demonstrirala novi način prekida, grupišući snage na drugoj stativi i blokovima pravila prostor za nekoliko odličnih skakača. Vojvodina se od takvih napasti nekoliko puta odbranila, kao i posle pokušaja Falčinelija i Bena.

Utakmica je izgubila na intenzitetu u drugom poluvremenu. Zvezda je pre svega želela da se osigura i smanji prostor za kiks, dok je Lalatović pokušao da uvođenjem Gemovića i Simića ubrza postavu. Sve je bila ravna linije do trenutaka pomračenja uma nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde Đorđa Đurića. U stilu Džoa Šimunića nad Sulejmanijem, defanzivac Vojvodine je pokupio Veljka Nikolića i podigao temperaturu do tačke ključanja. Smirivali su igrače Stanković i Lalatović, a glavni arbitar susreta Danilo Grujić nije imao dilemu - poslao je Đurića u svlačionicu.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 1:0 (1:0)

/Saničanin 13ag/

Stadion: Rajko Mitić

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Danilo Grujić

Žuti karton: Srnić (Crvena zvezda), Bralić, Lalatović (Vojvodina)

Crveni karton: Đurić (Vojvodina) u 61. minutu.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić – Petrović (od 74. Kanga), Sanogo - Ben (od 74. Vukanović), Nikolić (od 65. Srnić), Ivanić (od 81. Gobeljić) – Falčineli (od 81. Pavkov).

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić - Bralić, Saničanin, Đurić, Đorđević, Drinčić, Topić (od 74. Maksimović), Čović (od 46. Gemović), Zukić (od 46. V. Simić), Bojić (od 65. Stojković), Vukadinović.

SUPERLIGA SRBIJE - 34. KOLO

Sreda

OFK Bačka – Zlatibor 0:1 (0:1)

/Momčilović 6/

Čukarički – Mladost 4:2 (1:0)

/Jovanović 11, 50, Vidosavljević 62, 71 – Jovanović 53, Bojović 87p/

Novi Pazar – Voždovac 0:2 (0:2)

/Bogdanović 1, Purtić 5p/

Četvrtak

Mačva - Radnik 0:5 (0:4)

/Gordić 2ag, Makarić 17, 40, 86, Stamenković 26/

Metalac - Rad 3:0 (2:0)

/Cvetković 6, 67, Mboungu 32/

Radnički - Inđija 2:0 (1:0)

/Trifunović 14, Đuričin 68/

Spartak - Javor 0:2 (0:0)

/Ilić 59, Luković 76/

TSC - Napredak 1:3 (1:0)

/Milićević 31 - Bačanin 61, 78, Melunović 78/

Proleter Novi Sad - Partizan 1:3 (0:1)

/S. Marković 78ag - S. Marković 18, L. Marković 76, Jojić 90+1/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Saničanin 13ag/



tagovi

Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara