I to smo dočekali: Barselona proslavila prvi gol u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 20:44

Na Nou Kampu pao Dinamo iz Kijeva – 1:0

Daleko je to od Barseloninog standarda, ali u tmurnim trenucima za katalonskog velikana, dovoljna je i pobeda nad Dinamom iz Kijeva za malo osmeha na Nou Kampu. Ekipa Ronalda Kumana uhvatila je svež vazduh, pošto je posle Valensije uspela da slavi i u sudaru sa ukrajinskim velikanom (1:0). Dovoljno da ponovo počne da mašta o plasmanu u narednu rundu.

Barselona se otarasila i velike psihološke barijere, pošto je večeras na svom bunjištu postigla prvi pogodak u ovogodišnjem ciklusu Lige šampiona. Strelac je bio kapiten Pike, koji je u 36. minutu iskoristio centaršut Đordija Albe i na drugoj stativi prevario Buščana.

Izabrane vesti

Ako ništa drugo trener Blaugrane Kuman može da bude zadovoljan defanzivnom stabilnošću tima. Barselona jeste pobedila minimalno, ali je delovala sigurno. Dominacija domaćina ogledala se i u statističkim podacima. Dinamo iz Kijeva nije imao nijedan šut prema golu Ter Štegena. Pike je vrlo dobro delovao u tandemu sa Lengleom, mada je sa Lukom De Jongom kao centralnim napadačem škripalo na drugoj strani terena.

Barselona je življe delovala posle ulaska Fatija, koga je publika dočekala ovacijama. U završnici je zaigrao i Serhio Aguero.


LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Sreda

GRUPA E

Barselona - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)

/Pike 37/

21.00: (6,50) Benfika (4,40) Bajern (1,50)



tagovi

Žerar PikeRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara