Zlatan Ibrahimovic (©Reuters)
Zlatan Ibrahimovic (©Reuters)

Ibrahimović: Ja sam kao Bendžamin Baton, svakim danom se podmlađujem

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 15:40

Ibra u elementu

Zlatan Ibrahimović igra sjajan fudbal u svojoj 39. godini, dokazao je da je i dalje jedan od najboljih igrača u Seriji A i jedan od najboljih napadača u igri.

Vratio se iz MLS, svi su ga praktično otpisali, ali sa 10 golova u drugoj polovini minule sezone i već 10 na šest nastupa u novoj, Ibra je dokazao da su godine za njega samo broj. Vuče Milan gotovo na svojim leđima, "Rosoneri" nisu imali bolji start od kad se za pobede u Italiji beleže tri boda, prvi su na tabeli nakon devet kola sa pet bodova više od gradskog rivala Intera.

Izabrane vesti

Nije ni to sve, kako je Ibrahimović na dobrom putu i da se vrati u reprezentaciju Švedske, nedavno je održao i razgovor sa selektorom Janeom Andersonom oko povratka u državni tim.

Dakle, Ibra je kao vino, što stariji to bolji, a sada je o povratku na San Siro govorio i za zvanični sajt UEFA. Ističe da su ga po povratku odmah poredili sa bivšim igračima koji se nisu snašli po povratku u klub.

"Prva stvar koju su me pitali kada sam se vratio u Milan je bila povezana sa bivšim igračima koji su se vraćali i nisu nastupali prema očekivanjima, nisu uspeli da ponove ono što su prvi put ostvarili u Milanu. Šta je razlika u mom slučaju? Jednostavno sam odgovorio da nikada nisam izgubio strast za ono čime se bavim. Svaki put kad istrčim na teren osećam se kao dete koje jede slatkiš po prvi put. Shvatam da je lopta moj najbolji prijatelj sa kojim želim da provedem ostatak svog života", pojasnio je švedski napadač.

Zašto se vratio u Milan?

"U životu su izazovi najvažnije stvari. Osetio sam da sam uradio dovoljno i počeo sam da razmišljam o tome da li da nastavim ili ne. Za mene je bio veliki izazov da se vratim i da pokušam da izmenim mentalitet, da promenim situaciju i da usmerim tim na mesto na kojem je Milan bio. Milan koji poznajem, Milan koji poznaje čitav svet", izjavio je Ibrahimović.

Da li ostavlja pritisak na saigrače i kakav ima odnos sa sa njima?

"Kada igram sa sobom donosim i svoj karakter, moju ličnost i naravno moj kvalitet na terenu. Stavljam dosta pritiska na saigrače, pokušavam da izvučem najbolje iz njih. Neki to prihvate dobro, drugi malo slabije, neki ne izdrže. Muče se jer su na visokom nivou samo kad je neophodno, a ja umesto toga odlučim da tako mora biti svakog dana. Kako treniraš, tako i igraš. Nevezano da li si mlad ili star pritisak je isti, jer ako si ovde mora da postoji razlog, ovde si jer si dovoljno dobar. Ali van terena, ako si mlad, naravno da sa tobom pričam drugačije, ponašam se prema tebi drugačije, ponašanje nije isto kao prema starijima. Ali na terenu su za mene svi jednaki", naveo je napadač Milana.

Za kraj, kako sebe vidi u budućnosti u fudbalu?

"Nikada nisam zadovoljan, uvek želim više i možda sam zato danas ovde i zato mogu da igram i da radim stvari koje radim. Ne vidim puno igrača, u prošlosti i u sadašnjosti, koji su u mogućnosti da urade isto. Smatram da sam kao Bendžamin Baton, svakim danom se podmlađujem. Obećavam da ću igrati dokle god mogu. Dok god budem mogao igraću na visokom nivou. Moram da se osećam živim, da osećam da dajem nešto zauzvrat", zaključio je Zlatan Ibrahimović.



tagovi

Zlatan IbrahimovićMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara