Ibrahimović spasao Milan poraza, ali nastavio da promašuje penale i ubio nadu za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 22:46

Verona bila na pragu pobede na San Siru ali je poklekla u 93. minutu

Milan je bio osam meseci bez poraza, 24 meča u nizu, a onda je u roku od tri dana vezao dva loša meča. I to kao favorit na svom terenu.

Posle Lila koji je u četvrtak deklasirao Rosonere, večeras je na San Siru zamalo pobedila i Verona. Ekipa Ivana Jurića je vodila 2:0 posle 20 minuta igre, imala 2:1 do nadoknade vremena, ali je Zlatan Ibrahimović u 93. minutu spasao Rosonere poraza – 2:2.

Izabrane vesti

Posle sjajnog starta sezone, izgleda da je Milan došao u onaj period kada počinje da pada. Mada, Verona je jedan od najtežih “malih” rivala u Seriji A što su ove sezone već osetili Roma i Juventus. Trener Ivan Jurič radi sjajan posao sa Helasom, a bitne uloge imaju i naši Darko Lazović koji je večeras odigrao ceo meč i mladi Ivan Ilić koji je zamenjen u drugom poluvremenu.

Početak je bio šokantan za Milan. Verona je očigledno planirala da favorita odmah uhvati na spavanju. Kalinić je posle tri minuta naterao Donarumu na intervenciju, a baš iz tog kornera je usledilo vođstvo gostiju. Čekerini je glavom pogodio prečku, lopta se odbila na nogu Baraku koji nije pogrešio iz neposredne blizine. Milan se nije ni oporavio od početnog šoka, a usledio je još veći. Opet je prekid bio koban po Rosonere. Zakanji je uhvatio volej koji je zakačio Kalabriju i završio u golu.

Ni 20 minuta igre nije prošlo, a Milan je već gubio 0:2.

Uspeli su Rosoneri da smanje rezultat “na vreme” pošto se Kesi ubacio iz drugog plana i pogodio za 1:2. Tačnije, bio je to autogol Manjanija kojeg je lopta zakačila posle šuta Kesija.

Mogao je Teo Ernandez da izjednači već u 30. minutu ali je golman Silvestri sjano odbranio njegov udarac iz blizine. Bila je to najbolja šansa Milana u prvom poluvremenu. Zlatan Ibrahimović se nije video na terenu, Leao i Čalhanoglu su takođe bili u kavezu Veronine odbrane. Jurić je potpuno nadigrao Piolija u taktičkom odmeravanju.

Pioli je reagovao uvođenjem Rebića umesto Salemakersa, ali je drugo poluvreme počelo novom šansom Verone. Dimarko je šutirao preko gola iz dobre pozicije. Čalhanoglu je zatresao mrežu ali je bio u ofsajdu i gol je opravdano poništen. Veronina odbrana je delovala sjajno i odbijala sve napade domaćeg tima,  Jurić je izmenama počeo da zatvara utakmicu. Čim se Verona previše povukla, usledili su problemi. Ernandez je opet izašao na Silvestrija i opet je golman Verone bio uspešniji. Ali iz posledičnog kornera je Kesi iznudio penal i Milan je dobio sjajnu šansu da izjednači pola sata pre kraja.

Ibrahimović je namestio loptu “na kreč” i poslao je visoko preko gola. Treći zaredom promašeni penal za Šveđanina! Protiv Intera mu je Handanović odbranio. Protiv Sparte je pogodio prečku, a ovaj večeras je bio ubedljivo najneprecizniji.

Jurić je nastavio da dodaje svežu krv i sledeći je zamenjen Ivan Ilić koji je do tada odradio odličan posao. Hrvatski stručnjak je nastavio da baca u vatru mlade igrače pa je debitovao 17-godišnji Udogi. Na drugoj strani se sve vrtelo oko Ibrahimovića. Imao je sjajnu šansu posle kornera ali je pogodio prečku. Potom mu je Silvestri odbranio čist gol posle novog udarca glavom. Kalabrija je poslenjegovog skoka u 90. minutu za 2:2 ali je VAR pokazao da je Ibrahimović pre toga igrao rukom. Silvestri mu je u nadoknadi odrbanio još jedan strašan šut, da bi Šveđanin napokon u 93. minutu pogodio glavom tamo gde ni Silvestri nije mogao da dohvati.

SERIJA A - 7. KOLO

Petak

Sasuolo - Udineze 0:0

Subota

Kaljari - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Pedro 48 pen, Nandez 69/

Benevento - Specija 0:3 (0:1)

/Pobega 29, Nzola 65, 70/

Parma - Fjorentina 0:0

Nedelja

Lacio - Juventus 1:1 (0:1)

/Kaisedo 90+5 - Ronaldo 15/

Atalanta - Inter 1:1 (0:0)

/Mirančuk 79 - Martinez 58/

Đenova - Roma 1:3 (0:1)

/Pjaca 50 - Mhitarjan 45+2, 67, 85/

Torino - Krotone 0:0

Bolonja - Napoli 0:1 (0:1)

/Osimen 23/

Milan - Verona 2:2 (1:2)

/Manjani 27 autogol, Ibrahimović 90+3 - Barak 6, Kalabrija 19 autogol/



tagovi

Zlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara