Ide i Tavamba u Saudijsku Arabiju! Partizan dobija 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 16:53

Kamerunac napušta Humsku posle godinu i po dana

Ide Aleksandar Pešić, a odmah za njim ide i – Leandre Tavamba. Posle špica Crvene zvezde, koji je sve dogovorio sa Al Itihadom, u Saudijsku Arabiju seli se i Partizanov napadač.

U igri je za suma od 1.500.000 evra, koliko bi Beograđanima trebalo da pripadne na ime obeštećenja, dok će Kamerunac potpisati višegodišnji ugovor sa Al Tavunom, klubom koji je minulo prvenstvo završio na sedmom mestu.

Izabrane vesti

Transfer Leandrea Tavambe na Bliski istok završava Ivica Pavlović, koji od pre dva meseca vodi brigu o karijeri snažnog napadača. Danas je doneo ponudu u Humsku 1 i kako trenutno stvari stoje ona će biti prihvaćena, jer su crno-beli procenili da teško da mogu da dobiju više novca za najboljeg strelca ekipe iz minule sezone. Pogotovo što je u osvit nove izgubio mesto u timu (zajedno sa Ognjenom Ožegovićem), jer su Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić projektovani za startere u napadu.

Tavamba je imao pozive i nekoliko italijanskih klubova. Još od zimus u igri su bili Kjevo i SPAL, nedavno se u trku uključio i povratnik u Seriju A, Frozinone, međutim, niko od njih nije uspeo da oslobodi mesto stranca (igrači van Evropske unije) čime bi se utabala staza za odlazak.

A on se višestruko isplatio osvajaču Kupa Srbije. Kako igrački, tako i materijalno. Za godinu i po dana postigao je 22 gola i upisao 14 asistencija, minule jeseni bio je protagonista uspeha u Evropi (pogoci Olimpijakosu, Videtonu, Jang Bojsu, Skenderbegu, Dinamu iz Kijeva i Plzenju), sezonu pre toga bio junak večitog derbija koji je maltene prelomio šampionsku trku, a sve to kao slobodan igrač. Stigao je iz Kairata bez obeštečenja u zimu 2017, imao je ugovor još godinu i po, ali s obzirom da je već zagazio u 29. godinu života eventualna ponuda od 1.500.000 evra može se smatrati logičnim poslom.

Ako se ozvaniči...

FOTO: Star sport


tagovi

Leandre TavambaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara