Foto: Reuters
Foto: Reuters

Idealan kraj godine Dejana Joveljića: Za dva minuta preslišao Salcburg (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.12.20. | 16:24

Srpski napadač asistencijom i pogotkom poveo Volfzberger do velikog slavlja (3:2)

Da je, na neki način, sam mogao da režira završnicu godine, Dejan Joveljić bi verovatno upravo na ovaj način osmislio spuštanje zavese na jesenju polusezonu.

Gol za remi protiv Rida (1:1), pa novi pogodak protiv Tirola, rutinska egzekucija za trijumf (1:0) nad Fajenordom i proleće u Evropi... Potom gol u pobedi nada Austrijom (3:2)... Sve je bilo samo uvertira u maestralnu partiju sjajnog centarfora i to ni manje ni više već protiv šampiona Austrije.

Izabrane vesti

Golom i asistencijom u utakmici 12. kola Bundeslige Austrije, na gostovanju Volfzbergera Salcburgu, Joveljić je naterao tim koji godinama unazad dominira državnom pozornicom da mu se pokloni i to na svom terenu.

Biser ponikao u Zvezdinoj školi asistencijom u 51. minutu spojio je sa golom Šercera, a već u narednom minutu se i sam upisao u strelce, pa je moćna mašinerija Bikova za samo dva minuta pala pred inspirisanim srpskim centarforom!

Dva gola vođstva bila su povod strategu Volfzbrgera da posle pogotka Beriše u 64. minutu karte stavi na defanzivu i izvede Joveljića u 66. minutu. Taktičke zamisli trenera nisu dale željeni rezultat pa je Salcburg samo tri minuta kasnije golom Dake neutralisao zaostatak.

Ipak, da Joveljiću sjajna partija u potpunosti ostane u lepom sćanju pobrinuo se Eliel Perec koji je u 79. minutu vratio vođstvo gostima i potpisao velika tri boda.





tagovi

SalcburgVolfzbergerDejan JoveljićAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara