Idealan par: Barsa i Dušan Tadić!

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 21:03

Moguće je

Erlinga Halanda jurilo je pola Evrope dok nije izabrao Dortmund, Inter je uspeo da “zakolje“ Totenhem na ceni za Kristijana Eriksena, Bruno Fernandeš će izvesno biti najskuplje pojačanje januarskog prelaznog roka, ali za nas u Srbiji prava bomba tek bi mogla da odjekne, jer je prema najnovijim informacijama Barselona rešila da napadne nikog drugog do Dušana Tadića!

Vest donosi Đanluka Di Marcio, italijanski novinar specijalizovan za dešavanja na fudbalskoj pijaci. On ističe da su čelnici Blaugrane već uspostavili kontakte sa Tadićevim zastupnicima ne bi li videli da li je posao izvodljiv.

Izabrane vesti

Tadić je naravno više nego srećan u Amsterdamu, nedavno je potpisao dugoročan ugovor sa Ajaksom koji mu garantuje i posao u trenerskoj struci kad okači kopačke o klin. Zbog toga o milionskim ponudama iz Kine nije ni razmišljao. Ali Barsa je ipak Barsa. A i taj stil je svakako najsličniji Ajaksovom i teško da bi Blaugrana pronašla mnogo igrača koji joj više odgovaraju.

Rodrigo je bio prva Barsina meta ovog januara nakon što se Luis Suarez povredio i operisao zbog čega će pauzirati negde do aprila. Međutim, Valensija nije odustajala od obeštećenja od 60.000.000 evra, a Barselona poučena fijaskom sa Kevinom Princom Boatengom nije želela da panično kupuje. Probala je na razne načina da odobrovolji Slepe miševe, ali nisu baš ni na Mestalji naivni pa da spuštaju cenu samo zato što je Barsa na vratima. I prema poslednjim informacijama – a objavili su tu vest svi katalonski mediji, bez izuzetka – Barselona je i definitivno prekinula pregovore oko Rodriga.

I maltene istog trenutka u priču uleće Dušan Tadić. Katalonci su zvali Tadićeve menadžere, oni će već koliko sutra biti u Barseloni. Međutim, to što će sesti za sto ne znači da će uspeti da se tako lako dogovore. Ajaks će sigurno zahtevati određeno obeštećenje, ali Barselona ne bi imala problem da izdvoji recimo 30.000.000 evra za napadača kad joj je baš neophodan. Koliko bi Ajaks tražio, zaista niko ne može da predvidi. Tadić ima 31 godinu, ali s obzirom da je trening-fanatik jasno je da može da odigra bar još nekoliko sezona na najvišem nivou.

Uostalom, ne mora Tadić ni da bude otkupljen. Katalonski Sport, koji je vrlo brzo potvrdio da su pregovori otpočeli, tvrdi da Barselona ne želi da kupuje u cajtnotu i da je sada jedina opcija da nekoga dovede na šestomesečnu pozajmicu, pa da se na leto propisno otvori. Nikakve klauzule o obaveznom otkupu ne želi. A i tu bi Tadić mogao da uleti kao "kec na jedanaest". Ajaks je ispao iz Lige šampiona, pa bi možda Kopljanici mogli da srpskom reprezentativcu dozvole da se do kraja sezone oproba i na stadionu "Kamp Nou". Takva se šansa ne dobija često. A dva kluba su inače u sjajnim odnosi o čemu svedoči i transfer Frenkija De Jonga.

Što se tiče pozicije, jeste da Tadić nije klasičan golgeter, ali u Ajaksu je baš on bio najistureniji igrač, a u Barseloni posebno cene igrače koji umeju da kretnjama otvaraju prostor.

Čini se, idealan par. Pitanje je samo ima li vremena?

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara