Obamejan (© Reuters)
Obamejan (© Reuters)

Ideja o povratku Obamejana u Barsu: Ne može! Čak ni da ode Depaj...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 03:52

Isprečili se propisi

Stigao je Žoao Feliks na Stamford bridž i pomerio za jedno mesto bliže izlaznim vratima Pjera Emerika Obamejana. Dolazak Portugalca na pozajmicu iz Atletiko Madrida znači da će minutaža Gabonca, koja ionako nije bogzna kakva, biti dodatno redukovana, zbog čega Čelsi traži način kako da što bezbolnije prebrodi period do leta.

Jedno je izvesno: iskusni napadač se neće vratiti u Barselonu. Čak i da se Memfis Depaj otisne na stadion „Vanda Metrpolitano“, kako se poslednjih dana šuška.

Izabrane vesti

Razlog što je Obamejanu zatvoren put ka Kataloniji tiče se propisa. FIFA dozvoljava maksimalno dve registracije u jednoj sezoni, a kako je Pjer Emerik najpre bio zaveden u kancelarijama La lige kao igrač Barselone, čak se pojavio osam minuta u meču prvog kola sa Rajo Valjekanom, da bi poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka je prodat Čelsiju za 12.000.000 evra, to automatski znači da nije izvodljivo da opet obuče dres kluba sa Nou Kamp stadiona.

A ostavio je dobar utisak u proleće 2022, kad je stigao kao osveženje u napadu Ćavijevog tima, postigao je 13 golova na 24 utakmice, ali je posle toga, zbog Barselonine čudne transfer politike, povezane sa finansijskim izveštajima, na neki način žrtvovan i vratio se na Ostrvo, potpisavši za Čelsi. Jedino što se tamo nije baš usrećio, proveo je na terenu skupa 813 minuta i samo triput bio strelac.

Zato se rodila ideja da bi Auba mogao nazad kod Ćavija, ako ode Depaj, ali od toga neće biti ništa.

Doduše, kako u svakom zakonu postoji rupa, tako je i ima i u ovom. Jedina opcija po kojoj bi igrač mogao da bude registrovan za tri kluba u istoj sezoni jeste da, na primeru Obamejana, raskine ugovor sa Čelsijem i onda kao slobodan agent potpiše za Barsu. Samo, to nije u njegovom interesu, pogotovo što je regulativa takva da bi onda morao da pristane na manju platu nego što mu je u Engleskoj.

Zato ostaje da čeka rasplet.


tagovi

Pjer Emerik ObamejanTransferiČelsiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara