Leander Dendonker (©Reuters)
Leander Dendonker (©Reuters)

Igli Tare krije ime, a u Belgiji tvrde: Dendonker prvi pik da zameni Sergeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 13:02

Izgleda da je poznato ime igrača koje je Lacio pikirao kao naslednika srpskog veziste, ali i lista drugih kandidata

Nema ni punih sedam dana otkako je sportski direktor Lacija Igli Tare poručio da bi se “pre ubio, nego otkrio ko menja Sergeja u Laciju“. To je nateralo medije širom Evrope da zasuku rukave i ozbiljno se pozabave ovom temom. A, kako stvari stoje, u Belgiji su uspeli da saznaju ko je prvi pik Lacija da nasledi Sergeja Milinković Savića. U pitanju je – Leander Dendonker.

Lacio ima spremnu zamenu za Sergeja: Pre ću da se ubijem nego da kažem ko

Izabrane vesti

Pod pretpostavkom da je ova informacija tačna, deluje da će Luis Alberto biti taj koji će u budućnosti sam vući sve konce u organizaciji igre Lacija, a da će belgijski reprezentativac biti njegova senka, odnosno neko ko će biti zadužen da kvari protivničke napade. Sergej Milinković Savić je potpuno drugačiji tip igrača od Dendonkera, pre svega zbog toga što je srpski vezista znatno ofanzivniji, bolji sa loptom i daleko bolje vidi igru od svog potencijalnog naslednika, ali Lacio očigledno ima drugačije planove za budućnost.

Dendonkera je prošlog leta iz Anderlehta kupio Vulverhempton za 13.500.000 evra, pošto je prethodno odradio jednu sezonu pozajmice na stadionu Molino po ceni od 1.500.000 evra. Ove sezone bio je neizostavan kod Nuna Espirito Santa, pa je skupio 46 utakmica i četiri pogotka, od čega dva u Premijer ligi.

Doduše, nije Dendonker jedini na listi želja. Ako ne bude uspeo da se dogovori s Vulvsima oko obeštećenja, Lacio na radaru drži i Brajana Hejnena iz Genka u kojem je, podsetimo, Sergej takođe nastupao i iz kojeg je stigao 2015. za 9.000.000 evra i 50 odsto od naredne prodaje – Lacio posle otkupio procente za još 9.000.000 evra – odnosno talentovanog Jarija Versharena iz Anderlehta. U igri su navodno još i Mohamed Ihataren iz PSV, Rajan Gravenberh iz Ajaksa, Enok Mvepu iz Salcburga i mladi Luka Sučić iz austrijskog Liferinga.

Da li je ovo najava Sergejevog transfera u PSŽ?



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Leander DendonkerSergej Milinković SavićIgli Tare

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara