Igo Loris (©Reuters)
Igo Loris (©Reuters)

Igo Loris na izlaznim vratima Totehnema, pakuje kofere za Los Anđeles

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 18:09

Iskusni francuski golman posle više od 11 godina napušta Pevce

Stigao je Igo Loris na Vajt Hart Lejn leta 2012. godine u transferu teškom 12.600.000 evra i ispostavilo se da je to bio jedan od najboljih poslova Totenhema, možda i u istoriji kluba. Više od deceniju bio je nezamenjiv među stativama Pevaca, ubeležio 361 nastup u Premijer ligi, a kao član kluba iz Severnog Londona postao je i prvak sveta sa Francuskom pre nepunih šest godina.

Ipak, došlo je vreme za rastanak. Još letos je bio najavljivan njegov odlazak, a dobre partije Guljelma Vikarija samo su ga još više udaljile od pozicije u klubu. Prema informacijama iz Engleske, sva je prilika da će 37-godišnji francuz karijeru nastaviti u MLS ligi.

Izabrane vesti

Kako Fabricio Romano prenosi navode Pola O'Kifa, Los Anđeles FC ubrzava pregovore oko angažovanja Lorisa iz Totenhema. Uveliko razgovara sa francuskim golmanom, povukao je već konkretne poteze, a Sparsi su dali zeleno svetlo za realizaciju transfera. Odluka je na dugogodišnjem reprezentativcu Francuske.

Loris je iz Liona prešao u Totenhem i sa 444 zvanična nastupa u svim takmičenjima bez dileme izrastao u legendu kluba. Od 2016. je sve do ove sezone nosio kapitensku traku, bio nezamenjiv među stativama. Nije imao sreće da sa Pevcima podigne i neki trofej, ali to je najmanje bilo do njega, što pokazuje i podatak da je na čak 151 utakmici sačuvao mrežu.

Vreme je za novu avanturu u karijeri 37-godišnjeg golmana, koji je dosad nastupao samo za Nicu, Lion i Totenhem u klupskoj karijeri, koja je počela 2005. Dugo je bio i kapiten reprezentacije, a za Trikolore je ubeležio rekordnih 145 nastupa.


tagovi

Ugo LorisTotenhemMLSLos Anđeles FC

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara