Almiron postiže drugi gol za Njukasl (Reuters)
Almiron postiže drugi gol za Njukasl (Reuters)

Igo Loris sinonim za kiks: Konteov Totenhem u ozbiljnom problemu, Njukasl u zoni Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 19:19

Londonski klub posle Arsenala i Mančester Junajteda, doživeo i treći poraz u poslednjih pet utakmica

Dugo je Igo Loris bio u svetskom golmanskom vrhu, ali činjenica je da poslednjih godina, otkako se sa reprezentacijom Francuske popeo na svetski tron, ne uliva nekadašnju sigurnost. Pretprošlog leta bio je nadomak odlaska iz Totenhema i selidbe u Francusku koja se nije dogodila. Da li je Totenhem od toga profitirao ili ne, može da se debatuje. Večeras, najlošijim ličnim izdanjem od starta sezone pogurao je Njukasl ka trijumfu na novom Vajt Har Lejnu, ujedno i četvrtoj poziciji na tabeli, ujedno i zoni Lige šampiona - 1:2.

Jeste Francuz pre samo nekoliko dana sprečio da Totenhem doživi katastrofu protiv Mančester junajteda, ali je protiv Svraka odigrao tako da se čovek zapita da li je 35-godišnjak i dalje kadar da bude prvi golman Francuske. Posle pola sata igre poklonio je vodeći gol Kalumu Vilsonu, krajem prvog dela morao bolje da skrati ugao Migelu Almironu.

Izabrane vesti

Epilog, njegovih propusta, ali i generalno, slabe napadačke inspiracije Totenhema jeste treći poraz londonskog kluba u poslednjih pet utakmica. Verovalo se početkom sezone da Sparsi mogu iz senke da vrebaju titulu, međutim, iako su i dalje na trećoj poziciji Premijer lige, deluje da je borba za Ligu šampiona njihova realnost.

Ima Konte jedan od najmoćnijih tandema Premijer lige, ali Hari Kejn i Hjong Min Son ne uspevaju konstatno da budu strah i trepet za odbrane rivala. Pritom, gol Totenhema brani čovek koji može da vam podari partiju punu maestralnih odbrana, ali i kikseva. Statistika kaže da je od takmičarske 2017/18 Loris napravio 12 grešaka koje su direktno doprinele golovima rivala. Veći kikser u konkurenciji premijerligaških golmana bio je samo Evertonov Džordan Pikford.

Biće besni u Totenhemu što u tom 31. minutu Loris ni nakon gledanja snimka nije dobio prekršaj i što lob, odnosno potonji gol Kaluma Vilsona nije poništen. Međutim, utisak je da se Francuz pomalo teatralno bacio. Igra nogom mu je kroz celu karijeru najslabija tačka... Šta mislite, kako bi se jedan Manuel Nojer snašao u identičnoj ili sličnoj situaciji?

Desetak minuta kasnije. Klemon Lengle i Rajan Seseonjon su iz prvog lica pratili renesansu Migela Almirona. Paragvajac ih je uništio po desnoj strani, pre nego što je prvukao loptu ispod ruke Lorisa. Pre skoro četiri godine Paragvajac je stigao na Sent Džejms park kao najbolji fudbaler MLS-a, ali se ubrzo profilisao kao veliko razočaranje. Na prvih 110 utakmica postigao je tek devet golova, a ove sezone šest pogodaka na 12 nastupa!

Oštećen je u drugom delu Njukasl za jedanaesterac nakon što je Emerson Rojal igrao rukom, a samo par minuta kasnije Hari Kejn se pružio na drugoj strani i drugoj stativi i došao do 10 prvenstvenog gola od starta sezone. Kako je tekao tek 54. minut zamirisalo je na izjednačenje, eventualno preokret, ali je Totenhem bio bezidejan.

Prouštena šansa da se ekipa podigne nakon slabog izdanja protiv Mančester junajteda, te da se približi lideru Arsenalu koji je remizirao sa Sautemptonom. Poraz koji je bacio senku na činjenicu da Hari Kejn u karijeri nikada brže nije stigao do brojke od 10 prvenstvenih golova, kao i da je ušao u društvo dvocifrenih golgetera liga petice koje čine Erling Haland, Robet Levandovski i Kilijan Mbape.

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Notingem Forest - Liverpul 1:0 (0:0)

/Avoniji 55/

Everton - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Kalvert Luin 11, Gordon 63, Meknil 84/

Mančester Siti - Brajton 3:1 (2:0)

/Haland 22, 43pen, De Brujne 75 - Trosar 53/

Čelsi - Mančester junajted 1:1 (0:0)

/Žoržinjo 87pen - Kazemiro 90+4/

Nedelja

Aston Vila - Brentford 4:0 (3:0)

/Bejli 2, Ings 7, 14, Votkins 59/

Lids - Fulam 2:3 (1:1)

/Rodrigo 20, Samervil 90+1 - Mitrović 26, Rid 74, Vilijan 84/

Sautempton - Arsenal 1:1 (0:1)

/Armstrong 65 - Džaka 11/

Vulverhempton - Lester 0:4 (0:2)

/Tilemans 8, Barns 19, Medison 66, Vardi 80/

Totenhem - Njukasl 1:2 (0:2)

/Kejn 54 - Vilson 31, Almiron 40/

Ponedeljak

21.00: (1,55) Vest Hem (3,90) Bornmut (6,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

TotenhemNjukaslMigel AlmironUgo Loris

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara