Slavlje Kelečija Iheanača (©Reuters)
Slavlje Kelečija Iheanača (©Reuters)

IGOLanačo! Četiri meča – sedam golova, Megvajer i Fred prodali Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 19:55

Lester u polufinalu FA kupa na Sautempton

Neka ne brine Džejmi Vardi, Lester je izgleda pronašao dostojnu zamenu! Možda nikada neće dostići slavu čoveka koji je prošao holivudski put do fudbalskih zvezda, ali poslednje tri sedmice su u znaku Kelečija Iheanača. Nije mala stvar dati postići dva gola protiv Mančester junajteda za prolaz u polufinale FA kupa (3:1), ali isto tako nije nimalo lako ni biti sedmostruki strelac u poslednje četiri utakmice.

Keleči Iheanačo živi najbolje dane svoje karijere! Ne samo što je bio prvo ime utakmice s Junajtedom, već je zajedno s Jurijem Tilemansom potpuno obesmislio onih 90.000.000 evra plaćenih za Harija Megvajera i pokatzao da je Fred sve, samo ne kalibar za posrnulog velikana s Teatra snova, te usput dokazao da ni Skot Mektomini nije baš takav kvalitet i talenat kakvim ga godinama mnogi smatraju.

Izabrane vesti

Odavno je uvreženo mišljenje da engleski klubovi vole da preplaćuju domaće fudbalere i dižu ih u nebesa iako možda nisu dostojni takvih hvalospeva, a to se možda najbolje vidi na primeru Harija Megvajera. Ne samo večeras zbog dva direktna gola za koja je kriv, već otkako je Junajted za njega platio rekordnu sumu novca za jednog štopera. Prvi gol “prodao” je Lesteru već u 24. minutu kada je Fredu poslao “kosku” koju je Brazilac apsolutno neobjašnjivo pokušao da vrati nazad ka Dinu Hendersonu iako je Iheanačo bio na pola puta između njih dvojice. Megvajer nije uspeo da zaustavi Iheanača, a Henderson je ni kriv, ni dužan morao da vadi loptu iz mreže. Megvajerov je bio i drugi gol, doduše ne toliko kao prvi. I ovog puta krivicu snosi Fred, koji nije pokrio Nemanju Matića čime je Tilemansu dopustio da raspali loptu sa oko 20 metara i pored loše postavljenog kapitena Junajteda pošalje loptu u malu mrežu. Tamo gde ni mnogo bolji golmani od Hendersona teško da bi mogli da odbrane…

S druge strane dugo se vode sporovi oko Iheanačovih kvaliteta, ali posle teškog perioda u Mančester Sitiju gde nije ni dobio pravu šansu da se dokaže i perioda uigravanja na King Pauer stadionu izgleda da je pronašao sebe i svoju zonu komfora kod Brendana Rodžersa. Koliko je Iheanačo zaista ušao u ritam pokazuje sledeći podatak – on je ove sezone u 15 utakmica kao starter bio direktan učesnik u isto toliko golova (11 pogodaka, četiri asistencije, s tim što je čak osam priredio u ove tri sedmice. Sedam puta kao strelac, jednom kao asistent.

Još kada su objavljeni sastavi dva tima u kojoj nije bilo Bruna Fernandeša moglo je da se oseti da Junajted neće biti dovoljno kvalitetan da se suprotstavi Lesteru. Jeste Mejson Grinvud imao još jedno veče u kojem je pogodio metu čime je stigao na kotu 22 u svim takmičenjima, što je najbolji učinak za jednog tinejdžera u Ligama petice, ali neće sve ono što se dešavalo na King Paueru pamtiti po dobrom. Pol Pogba je posle bezmalo dva meseca bio starter, a posle gola Milanu za prolaz u četvrtfinale Lige Evrope, namestio je pogodak Grinvudu. I to je bilo sve. Junajted jeste imao loptu u nogama, čak i napadao neko vreme, ali je Lester čvrsto sačuvao vođstvo, onda i dokrajčio rivala Iheanačovim golom posle velike greške Mektominija, pa će Lisice u polufinalu FA kupa na Sautempton, dok Junajtedu sada ostaje da se fokusira na Ligu Evrope i da ostane u zoni Lige šampiona.

ENGLESKA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Bornmut - Sautempton 0:3 (0:2)

/Đenepo 37, Redmond 45+1, 59/

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Gundogan 84, De Brujne 90/

Nedelja

Čelsi - Šefild junajted 2:0 (1:0)

/Norvud 24, Zijeh 90+2/

Lester - Mančester junajted 3:1 (1:1)

/Iheanačo 24, 78, Tilemans 52 – Grinvud 38/


tagovi

LesterKeleči IheanačoJuri TilemansPol PogbaFredHari MegvajerNemanja MatićMejson Grinvud

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara