Igor Duljaj iskren: Potrebna nam je brzina! Da sve valja, neko drugi bi bio ovde

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.07.23. | 21:33

“Ne tražim alibi, samo nam je potreban rad”, poručio Partizanov šef struke

(od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Partizan je zabeležio drugu pobedu na pripremama u Sloveniji, pošto je efikasnom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor trećeligaša Drave (3:0). Ali da je bilo problema – jeste. Posebno u prvom poluvremenu, završenim bez golova.

Izabrane vesti

Možda je to bio pokazatelj da su Partizanu potrebna pojačanja u svim linijama tima, kako bi se ubrzao i dobio na kvalitetu uoči kvalifikacija za Ligu Konferencije.

“Rekao sam već mnogo puta da je Partizanu potrebna brzina. Ako se vratimo malo unazad, imali ste Meniga levo, Dijabatea desno, dva brza krila koja svaku utakmicu mogu da reše u svakom trenutku. Tako da su nam potrebna pojačanja, ne samo krila, ima još nekih pozicija koje treba da se popune. Vreme prolazi i vraćamo se na ono što sam rekao da ćemo doći u Sloveniju sa jednim timom,radićemo sa drugim, a vratićemo se sa trećim. Nema veze, nema kuknjave, daleko od toga da se pravi neki alibi. Treba se uhvatiti u koštac sa problemom, lako je kukati, ne valja ovo, ne valja ono... Da valja, bio bi neko drugi ovde. Nema odustajanja, samo jako i radimo. Samo rad, rad i rad...”, poručio je Igor Duljaj posle duela sa Dravom.

Da li ste zadovoljni gde se ekipa nalazi u ovom trenutku?

"Mi smo sve to malo pomerili, jer smo se spremali za početak prvenstva 22. jula, tako da je to malo poremetilo. Međutim, uvek postoji prostor za napredak. Generalno, tu i tamo možemo da budemo zadovoljni, ali vreme je ispred nas. Mogli smo da igramo danas u 13.00 sa jačim protivnikom, ali mislim da to ne bi bilo humano za igrače i jedni i druge ekipe. Zbog toga sam odabrao drugačiji termin, a ne da igramo u 13.00”.

Vidljivo je da Partizan igra sa mnogo oscilacija.

“Promenljivo, zato što mešamo sastav. U prvom poluvremenu na delu je bila poslednja linija koja već neko vreme igra, pa smo onda pokušali da malo uklopimo Belića i Kanutea koji se tek priključio. Raduje me ono što je on pokazao. On još nije fizički spreman kao i ostali igrači, možemo da budemo zadovoljni što se tiče mladih igrača. Treba imati u vidu da je ovo trećeligaš, ne treba ništa preuveličavati, znamo gde smo dobri, gde nismo, mora još mnogo, mnogo da se radi, da bi se podigao nivo ekipe”.

Kanute je bio najpozitivniji deo Partizanovog duela sa Dravom. Igrao je lako i jednostavno.

“Pa igra lagano, znate kako, on je došao iz druge lige, tamo je dosta jači fudbal i on sa lakoćom rešava situacije, pogotovo jedan na jedan i u iznošenju lopte, kod šuta, ali ovo je trećeligaš i nećemo da poletimo, da kažemo da je to nešto spektakularno”.

Trenera crno-belih može da brine i defanzivni izgled tima u prvom poluvremenu, Drava je imala dve šanse u prvom poluvremenu.

“Uvek mogu da vas zabrinu neke stvari. Kada trenirate jedno, a izađete na teren i radite nešto drugo. Uvek će da se stvori neka prilika protiv nas, a mi moramo da uradimo da ih bude što manje. Opet, desilo nam se u prvom, trećem minutu da su nam napravili korner, što je specifično za nas. Često nam se dešava i to je pokazatelj dekoncentracije”.


tagovi

Igor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara