Igor Duljaj (©MN Press)
Igor Duljaj (©MN Press)

Igor Duljaj trener Teleoptika

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 13:56

Bivši vezista Partizana, Šahtjora i Sevastopolja posle asistiranja kreće u samostalnu trenersku misiju

Posle prvog tima Partizana, novog trenera dobila je i filijala Teleoptik. Igrače trećeligaša iz Zemuna u narednom periodu vodiće Igor Duljaj.

Dosad je ulogu šefa stručnog štaba Teleoptika imao Albert Nađ, ali je on prekomantovan u prvi tim crno-belih kao asistent Gordanu Petriću.

Izabrane vesti

Duljaj je trenersku karijeru započeo u mlađim kategorijama Šahtjora, a potom je radio i kao pomoćnik Paola Fonseke A timu Rudara. Januara 2020. vratio se u Partizan, u kom je igrao pre odlaska u Ukrajinu, na poziv Sava Miloševića. Kasnije je bio i u stručnom štabu Aleksandra Stanojevića, do njegovog nedavnog odlaska iz kluba.

U prvom obraćanju javnosti po izboru za trenera Teleoptika, Duljaj je naveo da mu je cilj da stvori što više igrača za prvi tim Partizana, koji će potom ostaviti trag i na međunarodnoj sceni.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam, kao neko ko je prvenstveno prošao celu Omladinsku školu Partizana, u ovom trenutku preuzeo FК Teleoptik, koji je kroz svoju istoriju bio prava baza za razvoj igrača koji su potom bili ne samo prvotimci, već i napravili sjajne karijere. Podsetiću vas da su neki od njih bili, pre svega, legendarni kapiten Partizana i igrač sa najviše odigranih utakmica u crno-beloj porodici – Saša Ilić, potom Goran Arnaut, Ivica Iliev, Marko Živković, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, kao i Nikola Bleki Milenković i Aleksandar Mitrović, čija imena znamo šta znače u evropskim i svetskim okvirima. To je upravo i moja želja, kao novog šefa stručnog štaba, da se ojača ta crno-bela linija, a ujedno otvori i put novim, talentovanim igračima koji će, kroz svoja najbolja izdanja u Teleoptiku, biti konkurentni za prvi tim. Podsećanja radi, upravo se Vanja Vlahović u prošloj generaciji nametnuo u širem izboru za prvi tim Partizana, dok je prekaljeni štoper – Bojan Ostojić, u našim redovima kao igrač, ali pre svega kao neko ko će mladim igračima pomoći dok sazrevaju. Upravo su sa njim stasali i Strahinja Pavlović i Nikola Bleki Milenković", istakao je Duljaj.

Igrači su za nas u prvom planu, a ja ću se, svojim iskustvom i radom, potruditi da ih izvedem na pravi put“, rekao je kratko Duljaj.

Pominjao se Igor Duljaj prethodnih dana kao jedan od kandidata da zameni Iliju Stolicu, ali je taj posao dobio Petrić, dok će bivši reprezentativac u Teleoptik, koji je u Srpskoj ligi Beograd startovao pobedom nad Radničkim iz Obrenovca - 3:1.



tagovi

FK PartizanTeleoptikIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara