(©Starsport)
(©Starsport)

Igor Duljaj u koži Aleksandra Stanojevića

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 09:25

Aktuelni strateg ima isti skor kao nekadašnji trener u sezoni 2021/22

Uhvatio je Partizan zalet, što je ekipa uigranija to sve bolje igra i lakše pobeđuje. Kruševac je osvojen bez problema (2:0), a Subotica još rezultatski ubedljivo (3:0).

Rezultat svega toga vidi se na tabeli: Partizan je lider sa učinkom od devet pobeda i jednog remija, sa TSC-om u Bačkoj Topoli u prvom kolu (3:3). Možda je, sada već, preterano i pomalo postalo dosadno pričati iz kola u kolo kako crno-beli igraju iznad očekivanja. Nešto je u Humskoj, kada je teren u pitanju, leglo na svoje mesto i tim izgleda sasvim dobro na terenima Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Ovaj rezultatski saldo je najbolji Partizanov godinama unazad. Tačnije, deli taj najbolji rezultat sa sezonom 2021/22 kada je Aleksandar Stanojević bio šef struke, a Igor Duljaj jedan od njegovih pomoćnika. I tada je Parni valjak imao devet pobeda i remi i bio na prvom mestu tabele, tada sa pet bodova više od Crvene zvezde. S tim što je taj jedini nerešeni ishod bio u večitom derbiju.

Čist prst sudbine kada su njih dvojica u pitanju: dok jedan odlazi iz Turske, posle neuspele misije sa Konjom, drugi broji svoje najbolje dane otkako je postao šef struke Partizana. I pored svih nedaća na koje se žalio posle utakmice u Subotici.

Duljaj, dakle, drži korak sa svojim nekadašnjim šefom, ali imaće težak zadatak da u tome nastavi, jer je Stanojevićev Partizan taj gotovo besprekorni niz držao punih 15 kola. Crno-beli su imali 14 – 1 – 0 sve do 7. novembra i 16. runde kada su ga pokvarili remijem sa novosadskim Proleterom u Humskoj (0:0).

Na kraju duge jeseni, igrajući uporedo i Ligu konferencije, Partizan je prvi prošao kroz cilj sa impresivnim učinkom od 19 pobeda i dva remija i sa pet bodova više od Crvene zvezde. Mada mu na kraju ni to nije pomoglo da osvoji titulu...

Igor Duljaj sada nema Evropu četvrtkom, tako da mu je makar sa te strane posao na domaćoj sceni olakšan. Ima celu nedelju da uigrava ekipu, koja sveža i odmorna dočekuje naredno kolo. I taj adut se vidi u igri Partizana, koji sve lakše postiže, a sve teže prima golove.

Najveći izazovi, pak, za crno-bele tek slede, jer imaju seriju teških utakmica. Sledi im u sredu meč sa Radničkim u Kragujevcu, zaostali iz 5. kola prvenstva, a onda domaćinstvo protiv Voždovca. Da bi potom krenuli: gostovanje u Novom Pazaru, pa kod kuće Čukarički, TSC i Vojvodina, te put u Niš. Sve derbi do derbija. Iza toga ide meč sa Kragujevčanima u Humskoj, pa – večiti derbi. Valjda se odigra ove jeseni...


tagovi

Igor DuljajAleksandar StanojevićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara