(Reuters)
(Reuters)

Igor Tudor stiže u Lacio, Mateo Genduzi čupa kosu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 00:35

Rimljani u ponedeljak imenuju novog trenera

Izgleda da Igor Tudor ne može bez Italije. Igrao je za Juventus i Sijenu, trenirao Udineze i Veronu, bio saradnik Andrei Pirlu u Juveu, a uskoro će sesti na klupu Lacija. Iako je bilo drugih kandidata, predsednik Klaudio Lotito se opredelio za hrvatskog stratega.

Nedostaje još samo potpis, mada je suštinski sve dogovoreno. Tudor će stići u Formelo i u ponedeljak početi misiju koja ima za cilj sređivanje stanja posle loših rezultata u završnom periodu mandata Mauricija Sarija. Bilo je nagađanja da li će Igor voditi subotnji meč na gostovanju Frozinoneu, međutim, niti je on bio za tu opciju, niti je papirologija završena na vreme, pa će na klupi Rimljana u meču 29. kola Serije A sedeti Đovani Martušelo, doskorašnji pomoćnik Sarija.

Izabrane vesti

Pitanje je kakva će biti njegova uloga u nastavku sezone, jer Igor Tudor planira da imenuje Ivana Javorčića za prvog asistenta, a Tomislava Rogića za trenera golmana čim bude promovisan u šefa stručnog štaba. Taj dogovor bi trebalo da bude oročen do juna 2025, uz opciju produžetka na još godinu dana. Plata će iznositi 2.000.000 evra po sezoni.

Još jedno veliko pitanje lebdi u vazduhu, a tiče se odnosa sa Mateom Genduzijem. Igor Tudor i francuski vezista su se maltene gledali preko nišana dok je trener radio u Marselju, bilo je slučajeva kad bi Hrvat okrivio Genduzija za golove primljene kako u Ligi šampiona, tako i u Ligi 1, a dešavalo se i da nekadašnji član Arsenala replicira pretpostavljenom. Te tenzije su na kraju dovele, u kombinaciji sa lošim rezultatima na Velodromu, do odlaska trenera, a malo ko je mogao da pretpostavi kako će im se putevi opet ukrstiti.

Neko će morati da popusti. Ili bude mudriji.



tagovi

Igor TudorMateo GenduziSerija ALacio

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara