Slavlje fudbalera Real Madrida (Reuters)
Slavlje fudbalera Real Madrida (Reuters)

Igra Džud kao lud! Real preživeo Balaidos, ima 3/3, ali strahuje zbog povrede Vinisijusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 23:29

Belingem u 81. minutu doneo Kraljevskom klubu ceo plen, a posle tri meča u Primeri na kontu ima četiri gola, isto koliko Eden Azar za četiri sezone!

Bori se Real Madrid na otvaranju sezone sa povredama, sa nedostatkom špica kalibra Karima Benzeme, ali ređa pobede na startu španske Primere. Niže ih u velikoj meri zaslugom Džuda Belingema koji otkako je obukao dres slavnog kluba ne prestaje da trese mreže. Pogodio je protiv Atletik Bilbaa, dve lopte spakovao je u mrežu Alemrije, a seriju je nastavio na trećem uzastopnom gostovanju Real Madrida. Blankosi su preživeli pakao Balaidosa, a reprezentativac Engleske zamaskirao promašeni penal svog tima i u 81. minutu sa igračem na leđima uspeo da galvom postigne pobedonosni pogodak - 0:1.

Neverovatno koliki doprinos je momentalo počeo da daje bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda. Da, jeste već sa 20 godina jedan od najboljih vezista planete, ali malo ko je očekivao da će već po dolasku početi da štancuje golove kao na traci. Posle tri meča u Primeri na kontu ima četiri gola, isto koliko Eden Azar za četiri sezone na Santjago Bernabeu!

Izabrane vesti

Pritom, nisu oni jedino što Englez na terenu radi. U 60. minutu, provukao je magičnu loptu za Rodirga koji je potom iznudio jedanaesterac. Moraće Brazilac da časti reprezentativca Engleske večerom jer bi, da ne beše Belingemovog gola (pogledajte OVDE), on bio tragičar. Golman Viljar ga je pročitao i pogodio stranu. Taj momenat oživeo je Seltu koja je pretila preko Strand Larsena, a u 70. minutu bila nadomak vođstva... Samo da je Jago Aspas bolje zahvatio loptu na desetak metara od gola.

Jeste Real češće napadao u završnoj četvrtini meča, ali su povremeni naleti ekipe iz Viga pokazali da je domaćin ranjiv. Luka Modrić i Toni Kros koji su se na terenu obreli od 63. minuta, u nekoliko navrata, pod pritiskom su gubili lopte u sopsvtvenoj trećini terana, ali izabranici Rafe Beniteza nisu umeli to da kazne.

Zamirisalo je na prvi kiks velikana iz prestonice od starta sezone, ali jedan kvalitetno izveden korner Tonija Krosa i ono što se nakon njega odigralo u šesnaestercu Selte napravili su prevagu. Hoselu, koji je već od 18. minuta bio prinudna izmena za povređenog Žuniora Vinisijusa, prebacio je loptu na grudu stativu, a tamo Belingem iskoristio svoje fizičke predispozicije i izborio se sa zagrljajem štopera Džozefa Aidoa, čoveka koji je u uvodnoj fazi meča povredio jednog od najboljih igrača Reala.

Slave Blankosi pobedu, činjenicu da posle tri utakmice imaju maksimalnih devet bodova i da gospodare tabelom španske Primere. Ali istovremeno strahuju zbog Vinisijusa, jer ako je povreda ozbiljnije prirode i ako će Brazilac morati na višemesečnu pauzu, Realu ne ginu pojačanja u narednih nedelju dana iako je Karlo Ančeloti juče reako da je prelazni rok za njegov tim završen. Činjenica je da su se nekakve natprirodne sile urotile protiv vicešampiona Španije jer je od starta sezone već izgubio Tiba Kurtou i Edera Militaa (sezona za njih završena), kao i supertalentovanog ofanzivnog vezistu Ardu Gulera.

Da, Rodrigo je jeste pokazao da se, kada Vini nije na terenu, ne libi da preuzme konce igre u svoje ruke. Bilo ga je svuda po terenu, predstavljao je permanentnu prenju po Seltinu odbranu, ali za ravanje sa Barselonom, rivalima u Ligi šampiona, za borbu ne tri fronta, Realu je potreban još jedan napadač i to onaj klasičan... Čak i da se Vinisijus sutra vrati treninzima.

Sve u svemu, Real je pregrmeo teško gostovanje, gostovanje u čijem je prvom, po stvorenim šansama bio inferiorniji rival. Kada se poduče crta tri udarca u okvir gola Selti za 96 minuta, premalo je od kluba koji cilja i titulu u Španiji i u Ligi šampiona. Pa, videćemo da li je prelazni rok za Blankose zatvoren, kao što kažu...

PRIMERA – 3. KOLO

Petak

19.30: (4,10) Las Palmas (3,35) Sosijedad (2,05)

21.30: (5,10) Selta (3,60) Real Madrid (1,73)

Subota

19.00: (2,35) Kadiz (3,30) Almerija (3,10)

19.30: (2,70) Granada (3,10) Majorka (3,00)

21.30: (2,15) Sevilja (3,50) Đirona (3,70)

Nedelja

17.30: (3,60) Viljareal (3,60) Barselona (2,10)

19.30: (1,95) Valensija (3,40) Osasuna (4,10)

21.30: (2,00) Atletik Bilbao (3,45) Betis (3,80)

Ponedeljak

19.30: (2,25) Hetafe (3,20) Alaves (3,70)

21.30: (4,00) Rajo Valjekano (3,45) Atletiko Madrid (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridSelta

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara