Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Igra kao navijen: Luis Enrike bez poštede za Pedrija

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 16:02

Mladi fudbaler Barselone i španske reprezentacije neće pauzirati ni tokom septembra

Od 2. do 8. septembra fudbalska reprezentacija igraće kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv Švedske u gostima, Gruzije kod kuće i takozvanog Kosova u gostima.

Zvaničan spisak selektora Luisa Enrikea za te mečeve biće objavljen 26. avgusta, ali u španskim medijima već se piše da selektor neće imati popusta za igrače koji su tokom leta igrali Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Sve to posle duge klupske sezone.

Izabrane vesti

SUBOTA, 22.00: (4.30) ATLETIK BILBAO (3.50) BARSELONA (1.88)

Takvih je šestorica, a trojica su čak i dalje bez dana letnjeg odmora zbog obaveza u svojim klubovima. Reč je o Barseloninom tandemu Pedri - Erik Garsija, kao i Realovom Mikelu Ojarzabalu. Za razliku od njih, Pau Tores je posle utakmice Superkupa sa Čelsijem od Viljareala dobio odmor do septembra, Lajpcig je Daniju Olmu rekao da ne mora odmah u Nemačku po povratku iz Japana, dok je Atletik Bilbao poštedeo Unaija Simona.

Najveći teret pada na pleća 18-godišnjeg Pedrija, koji je prošle sezone odigrao neverovatne 73 utakmice. Samo je u maju imao dve nedelje slobodno pre nego što je počelo Evropsko prvensto, s kog je išao pravo na Olimpijske igre. I to zato što ga je Barselona pustila na pauzu uoči poslednjeg kola, odnosno nedelju dana pre ostalih igrača. Po povratku iz Japana javio se Ronaldu Kumanu na pripremama Barselone i već u prvom kolu odigrao ceo duel sa Real Sosijedadom.

Nema sumnje da je reč o velikom talentu, ali ovakav tempo mogao bi da ostavi posledice na njegov organizam i telo, na šta i upozoravaju španski mediji.

Nadali su se u Barseloni da će mladi fudbaler moći da odmori tokom septembra, međutim, Luis Enrike ima drugačije planove za njega. Očekuje se, ipak, da odigra meč sa Švedskom, a potom preskoči naredna dva...


tagovi

PedriPau ToresLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara