Foto: Reuters
Foto: Reuters

Igra mačke i miša u grupi G: Barselona protutnjala Budimpeštom, Juve prati u stopu, odluka o lideru pada na Kamp Nou (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.12.20. | 22:54

Katalonski i torinski klub identičnim rezultatom slavili protiv Ferencvaroša odnosno Dinama

Kada su prvog oktobra na žrebu Lige šampiona oformljene grupe, moglo se naslutiti da u grupi G neće biti previše uzbuđenja. I mada je Dinamo Kijev umalo odoleo u srcu Katalonije, a Ferencvaroš bio blizu da isto učini u Torinu, sve je i posle petog kola prošlo očekivano, bez ijednog iznenađenja.

Barselona je protutnjala Budimpeštom (3:0), Juventus je identičnim rezultatom savladao kijevski klub, te će poslednje kolo otkloniti preostale dileme. Španski i italijanski tim će na Kamp Nou odlučivati o pobedniku grupe (2:0 za Barsu u Torinu) dok će mađarski i ukrajinski u Kijevu igrati za nokaut fazu Lige Evrope (2:2 u Budimpešti).

Izabrane vesti

Iako je razlika u kvalitetu i više nego očigledna, malo ko je mogao da očekuje da će Barselona ovako lako slaviti u Budimpešti. Kako zbog igara katalonskog kluba u aktuelnoj sezoni, tako i zbog odluke Ronalda Kumana da Lionela Mesija, ali i još neke nosioce igre poput Frenkija De Jonga, Felipea Kutinja, Mark-Andrea ter Štegena ostavi u Barseloni.

Međutim, vicešampion Španije je furioznim startom već posle nepunih pola sata igre primorao Fradi da podigne belu zastavicu. U razmaku od svega 14 minuta katalonski klub je pogocima Antoana Grizmana, Martina Brajtvajta i Usmana Dembelea stvorio kapitalnih 3:0, ne dozvolivši rivalu da ni na trenutak pomisli na iznenađenje. Posebno je raspoložen bio Dembele, koji je pored uspešno realizovanog penala u 28. minutu, prethodno sjajnim prodorom i centaršutem namestio gol danskom napadaču.

Sve nakon toga može se svesti pod klasično odrađivanje posla od strane Kumanovih izabranika. Za razliku od prvog poluvremena kada nije uputio nijedan udarac ka Netovom golu, Ferencvaroš je u nastavku u dva navrata zagrejao dlanove španskog čuvara mreže, ali daleko od toga da je bio blizu počasnog gola.

Juventus se pak dugo mučio da overi trijumf na svom terenu. Kijevski tim je bio dosta kompletniji u odnosu na prethodne utakmice, zbog čega se Mirčea Lučesku osmelio da se nadigrava sa Starom damom u Torinu i za malo nije pretrpeo katastrofu.

Mogao je italijanski tim već posle pola sata igre da ima tri gola prednosti, baš kao i Barselona u Budimpešti. Međutim, prvo je Veston Mekeni sa pet metara glavom pogodio Bušana, da bi sa iste udaljenosti Kristijano Ronaldo pogodio prečku. I umalo da prednost koju je Federiko Kjeza doneo Juventusu u 21. minutu neposredno pred odlazak na odmor anulira Viktor Cigankov.

Ali, Vojčeh Ščensni je osujetio pokušaj reprezentativca Ukrajine, i kada već Dinamo nije iskoristio prvu ukazanu priliku, Juventus mu drugu nije ni pružio. Ronaldo je u 57. minutu duplirao prednost domaćina, a asistent kod drugog gola, Alvaro Morata, stavio je devet minuta kasnije tačku na meč.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Grupa G

Sreda

Ferencvaroš - Barselona 0:3 (0:3)

/Grizman 14, Brajtvajt 20, Dembele 28pen/

Juventus - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)

/Kjeza 21, Ronaldo 57, Morata 66/



tagovi

JuventusLiga šampionaFerencvarošDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara