Gajas Zahid
Gajas Zahid

Igrač meseca Mozzart Bet Superlige – Gajas Zahid: Partizanov multipraktik

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 15:12

Pakistanac igra i krilo i ofanzivnog veznog, a sjajno se razume sa Nathom

Kolektivni pehar nije viđen od 2019, ali mali trofeji stižu u Humsku. Zaredom. Dvaput uzastopno najbolji igrač meseca u Mozzart Bet Superligi dolazi iz Partizana, pošto je priznanje za učinak tokom septembra iz ruku Kristijana Belića prešlo u vlasništvo Gajasa Zahida. Sve na osnovu činjenice i(li) utiska da je u oktobru bio najbolji pojedinac na terenima elitne divizije našeg fudbala.

Prema ocenama izveštača sa utakmica crno-belih i prema dojmu kreiranom u tom periodu, zaista se pozicionirao kao bitan faktor u nastavku serije pobeda Parnog valjka vrednih učvršćivanja liderskog mesta na tabeli. Protiv Mladosti je iznudio jedanaesterac i omogućio Bibarsu Nathu da načne Lučance, pre nego što ih je sam dokrajčio; u Subotici pogodio na asistenciju Nemanje Nikolića, uz napomenu da su nešto ranije slično izveli u Pančevu; na susretu sa Voždovcem poentirao posle kombinacije sa Izraelcem. Bio je još akter gostovanja u Kruševcu i Kragujevcu, te iako je ostao bez konkretnog učinka, primetno je koliko je pojačanje u ofanzivnom delu tima.

Izabrane vesti

Deluje ponekad ga ga se i protivnici plaše. Da svesno biraju da ne uđu u duel sa njim, jer Pakistanac je vešt tehničar i lopta ju je veliki saveznik. Što bi rekle fudbalske starine „miluje je, poštuje je“ i kao takav se sjajno dopunjuje sa još jednim arhitehtom igre, Nathom. Ako je uopšte postojala sumnja mogli li dva slična igrača, koja vole da im je lopta u nogama, da dejstvuju zajedno, prethodni mesec u kome je Partizan bio rezultatski savršen (svih pet pobeda) ponudio je pozitivan odovor.

Pritom, Zahidu nije strano da zavisno od utakmice ili Nathove uloge promeni poziciju, sa krilne se pomeri unutra, što treneru Igoru Duljaj ostavlja mogućnost kombinatorike, a protivnike ponekad zbunjuje. Baš kao što je i deo Partizanove publike bio zbunjen kad je momak rođen u Oslu završio u Srbiji. Prosto, malo je znao o Zahidu, osim faktografskih podataka sa interneta. A onda je ušao protiv Radnika i pokrenuo veleobrt (od 0:2 do 3:2), uskočio i na megdan Železničaru rešivši ga hicem na spuštenu loptu Nikolića i tad je već postalo jasno koliko može.

Jedino što sam Gajas Zahid nije bio spreman za više od pola sata takmičarskog fudbala, usled dugog odsustva sa terena. Tad mu je Duljaj rekao da ga obavesti kad se bude osećao sposobnim da počne meč i obećao ulogu startera. Bivši kapiten Ankaragudžua se javio pred duel sa Mladosti i otad je krenuo njegov uzlet.

U nizu igrača koje je pogodio na tržištu Partizan je u Zahidu dobio fudbalski multipraktik: strelca i asistenta, sposobnog da odmeni Natha ili da igra u tandemu sa njim. Možda na prvi pogled nije atleta kakve proizvodi savremeni fudbal, ali fudbal – razume.


tagovi

Gajas ZahidIgrač meseca Mozzart Bet SuperligeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara