©Starsport
©Starsport

Igrač meseca Stefan Ranđelović: Pritisak veći kada svaki bod odlučuje sudbinu

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.04.23. | 09:57

Golman koji je obeležio mart i poneo epitet najboljeg veruje u opstanak Radnika u Mozzart Bet Superligi

Stefan Ranđelović je odličnim izdanjima tokom proleća poneo ulogu jednog od važnih šrafova Radnika, a posebno zapažen golman Surduličana bio je tokom marta kada je imao krucijalnu ulogu u osvajanju sva četiri boda. Posle skupo prodate kože na Banovom brdu gde je Ranđelović u minimalnom porazu bio među zapaženijim u redovima Radnika, usledilo je vrlo dobro izdanje protiv Javora. Suel sa Ivanjičanima predstavljao je uvertiru pred gostovanje u Humskoj gde je perspektivni čuvar mreže uspeo da ponese epitet junaka i upotpuni mesec koji je završio sa prosečnom ocenom 7,12 - dovoljnom da potpuno zasluženo ponese epitet igrača meseca Mozzart Bet Superlige u martu.

Naravno, posebno će se pamtiti da je sjajni Surduličanin postao prvi golman koji je odbranio penal Nathu od dolaska izraelskog veziste u Partizan, ali je uz pomenutu intervenciju nanizao još mnoge sjajne reakcije i sa pravom dospeo u prvi plan na domaćoj pozornici. Za prikazano golmansko umeće, osim epiteta najboljeg, kompanija Mozzart nagradila ga je sa 50.000 dinara koje je i ovog puta prosledio na adresu udruženja Humano srce iz Surdulice, a ovom prilikom Stefan se još jednom osvrnuo na ostvareno u prethodnom periodu i potom otkrio ambicije u nedeljama koje slede.

Izabrane vesti

"Znači to što sam podigao formu i doprineo ekipi da napravi rezultatski pomak. Potrudićemo se da nastavimo da osvajamo bodove i izborimo opstanak. Priznanja mi imponuju i motivišu me, posebno u konkurenciji kakva je u Superligi gde je pre mene samo jedan golman bio igrač meseca", rekao je Ranđelović i dodao:

"Na putu do individualnih priznanja značajan udeo je imala čitava ekipa, kako zbog saradnje na terenu, tako i zbog odnosa koji imamo, međusobne podrške... Nadam se da ću nastaviti da branim na visokom nivou, ali primaran mi je krajnji rezultat tima. Idemo iz utakmice u utakmicu i najveća nagrada bi mi bila da izborimo opstanak".

Posebnu pažnju golman Radnika je privukao na gostovanju Partizanu kada je postao deo istorije Mozzart Bet Superlige, međutim odbrane koje je beležio samo su upotpunile sjajnu partiju čitavog tima Slavoljuba Đorđevića pred reprezentativnu pauzu.

"Pobeda protiv Partizana donela nam je rasterećenje i motiv pred pauzu. Lakše smo se pripremali za naredne izazove. Poraz protiv Partizana ne bi predstavljao tragediju, ali ta tri boda su nam veoma značila pred završne borbe za opstanak, možda upravo taj trijumf bude presudan pri krajnjem svođenju računa".

Radnik je na samo tri od devet prolećnih utakmica ostao praznih šaka, a čak u četiri od šest duela na kojima su Surduličani osvajali bodove mreža iza Ranđelovića je ostajala mirna. Jedan od takvih duela bio je remi protiv Javora koji se ispostavio kao susret dva golmana u čijem znaku je protekao dosadašnji deo proleća Mozzart Bet Superlige - Ranđelovića i Strahinje Manojlovića, osvajača nagrede igrač meseca za februar.

"Jedna odbrana donosi sigurnost i potom je lakše, pritisak je podnošljiviji, raste samopouzdanje. Protiv Partizana sam posle odbranjenog penala odbranio još dve šanse. Protiva Javora sam takođe uspeo da dobro uđem u utakmicu i timski smo izborili dragocen bod protiv neugodnog rivala. Pažnju je privukao i kolega među stativama Ivanjičana što potvrđuje da na superligaškoj sceni ima kvalitetnih golmana. U aktuelnoj situaciji kada je svaki bod dragocen i potencijalno odlučuje o sudbini osetan je pritisak na defanzivu, na odbranu i golmana. Prioritet većine ekipa je da ne prime gol, a potom da iz kontre ili igre da ugroze rivala i postignu gol, dva".

Prolećni rezultati uticali su da Radnik istopi zaostatak u odnosu na konkurente te Surduličanin rođen 1999. godine ističe veru u opstanak.

"Nameštamo ekipu za plej-aut gde nas očekuje duplo teži posao nego do sada. Cilj je da u poslednja dva kola pred narednu fazu obezbedimo što je bolju poziciju, a potom makar kroz baraž dođemo do opstanka. Sledi neugodan duel na strani sa Novim Pazarom. Kroz celu sezonu gostovanja u Pazaru su teška i retko koja ekipa može da se pohvali da je na tom terenu dominirala. Igraju bez podrške publike što jeste hendikep za njih, ali ne umanjuje njihov kvalitet. Svesni smo težine izazova, ali se nadam da ćemo i u predstojećem kolu zabeležiti pozitivan rezultat", istakao je Ranđelović.

KUP UKRAS, FOKUS NA PRVENSTVU

Surduličani su uspeli da stignu do četvrtfinala Kupa Srbije gde će u maju ugostiti Čukarički, ali Ranđelović jasno gradira prioritete.

"Kup je takmičenje u kojem smo još aktivni i u kojem ćemo svakako dati sve od sebe, ali susret sa Čukaričkim je još daleko. Iskreno, fokus je ipak na opstanku i kup je tu eventualno da ukrasi sezonu, ali sve bi palo u vodu ukoliko ne ostanemo u eliti".

MOZZART BET SUPERLIGA, 30. KOLO:

Utorak

18.00: (1,80) Napredak (3,50) Mladost Lučani (4,70)

Sreda

16.30: (1,25) Partizan (5,40) Voždovac (15,0)

18.45: (2,35) Mladost GAT (3,30) Kolubara (3,10)

18.45: (17,0) Spartak (6,25) Crvena zvezda (1,20)

Četvrtak

16.00: (1,80) Novi Pazar (3,50) Radnik (4,70)

16.00: (2,50) Radnički 1923 (3,15) Radnički Niš (3,00)

18.00: (3,80) Javor (3,45) Čukarički (2,00)

Petak

17.00: (2,45) TSC (3,35) Vojvodina (2,90)



tagovi

Stefan RanđelovićRadnik SurdulicaIgrač meseca Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara