Igrač po ukusu Rafe Beniteza... Nekada ga plaćali po 15.000.000 evra, danas je džabe

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.07.21. | 19:57

Potpisan dvogodišnji ugovor

Iskusno krilo Endroz Tauzend je prvo pojačanje Evertona za novu sezonu. On je danas sa Karamelama potpisao dvogodišnji ugovor.

Tauzend je došao kao slobodan igerač pošto mu je ovog leta istekao ugovor u Kristal Palasu čiji član je bio prethodnih pet godina. Palas ga je doveo iz Njukasla za nešto više od 15.000.000 evra, a prethodno su ga Svrake isto toliko platile Totenhemu u kojem se Tauzend i afirmisao.

Izabrane vesti

Igrajući za Totenhem, obećavao je mnogo više i postao reprezentativac Engleske. Ipak, u januaru 2016. je doneta odluka da ga klub proda. Otišao je u Njukasl, zadržao se šest meseci i potom se vratio u London. U Palasu je manje više bio standardan, ali je u poslednje dve sezone sve češće imao ulogu džokera sa klupe. Palas je rešio da ga ne zadrži i to je iskoristio Rafa Benitez.

I na Gudisonu ga verovatno čeka klupa i konkurencija u vidu Rišarlisona, Bernarda, Kena, Ivobija... Ali ih makar nije mnogo koštao.

On nije jedino današnje pojačanje Evertona. Ubrzo posle Tauzenda je potvrđen i dolazak bosanskog golmana Asmira Begovića koji je potpisao na dve godine, a očekuje se da uskoro bude zvanično potvrđen dolazak još jednog krila. Reč je o Demaraju Greju iz Leverkuzena.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Endros Tauzend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara