(©Starsport)
(©Starsport)

Igraće se Superliga u Lazarevcu i sledeće sezone, Proleter ispao

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 18:55

Đuranović 13. golom rešio meč – 1:0

Premijerna sezona Kolubare u Superligi je završena uspehom. Klub iz Lazarevca, koji je letos doveo „brdo“ igrača, smenio trenera posle sat vremena pre nego što su pripreme i počele, kojem se prognozirao ekspresni povratak u niži rang, uspeo je da se izbori za opstanak.

Uroš Đuranović, najbolji strelac Kolubare i peti golgeter Superlige, svojim 13. golom u sezoni je udario pečat na prvenstvo, doneo pobedu protiv Proletera i osigurao klubu boravak u elitnom rangu i sledeće sezone – 1:0.

Izabrane vesti

Za Novosađane ovaj poraz označio je ujedno i kraj nada u opstanak, makar kroz baraž. Proleter je ostao na tri boda manje od Radničkog, a kako je posle 30. kola bio iza Kragujevčana na tabeli, to znači da nema više te matematike koje bi klub iz Novog Sada držala u igri u poslednjem kolu.

Lazarevčanima je bio dovoljan i bod da omoguće sebi mir u poslednjih 90 minuta sezone. S druge strane, Proleteru je samo pobeda davala kakve-takve šanse da u poslednjem kolu uskoči u baraž. Otvoreno se igralo na obe strane, ne preterano kvalitetno, ali samo je Đuranović znao da pokaže lopti put do mreže.

A, bukvalno 30 sekundi pre jedinog gola na utakmici Proleter je imao kolosalnu šansu za gol posle greške golmana Stanivukovića, međutim, mreža Kolubare se nije zatresla. Kazna je stigla munjevitom brzinom...

Poslednja šansa za goste se ukazala u 92. minutu, posle odlične akcije otvorila se prilika za Proleter, ali je Stanivuković ušao u šut. Tražili su Novosađani penal, zbog starta golmana Kolubare, konsultovan je VAR, da bi sudija Minaković procenio posle gledanja snimka da prekršaja nije bilo.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT, 36. KOLO

Subota

Kolubara - Proleter 1:0 (0:0)

/Đuranović 68/

19.00: (2.90) Metalac (3.20) Mladost (2.35)

19.00: (2.15) Spartak (3.10) Radnički Kragujevac (3.40)

Nedelja

14.25: Novi Pazar - Radnik

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolubara LazarevacProleter Novi SadSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara