(©AFP)
(©AFP)

Inter uključio Lukakua u operaciju dovođenja štopera, a planira i da zaradi

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.20. | 15:30

Opcija je i Albanac

Inter je izgleda definitivno precrtao Dijega Godina posle nepune sezone u klubu i odlučio da dovede zamenu.

Urugvajski štoper je letos došao u Inter kao slobodan igrač iz Atletika. Očekivanja su bila velika, Godin je trebalo da bude komandant odbrane uz kojeg će napredovati Škrinijar, De Fraj i mladi Bastoni. Ali Urugvajac se nije najbolje snašao u Konteovom 3-5-2 sistemu iako je odigrao veliki broj utakmica. U poslednje vreme ga je iz startne postave izbacio maldi Bastoni i samo su podgrejane glasine da će Urugvajac napustiti klub na kraju sezone.

Izabrane vesti

Inter želi što pre da ga se reši jer su mu ostale dve godine ugovora i košta ih mnogo. Urugvajac ima platu od 5.000.000 evra po sezoni (neto) uz bonuse i ukupno na bruto bi u naredne dve godine koštao Inter 20.000.000 evra. Inter želi da izbegne taj trošak i da na prodaji Godina makar pokrije trošak njegove prve sezone. Totenhem i Murinjo su zainteresovani, ali se čeka zvanična ponuda.

Istovremeno, Inter radi na dovođenju zamene baš iz Totenhema. Nerazuri žele Jana Vertongena kojem ističe ugovor na kraju sezone i ne bi morali da plaćaju obeštećenje. Direktor Marota se do sada pokazao majstor za ubeđivanje igrača kojima ističu ugovori što je u karijeri pokazao na primerima Pirla, Pogbe, Kedire, Komana, Ljorentea, Evre, Alvesa, Džana u Juventusu i Godina, Janga i Eriksena u Interu. Sada mu je cilj Vertongen koji nema dobar odnosa Murinjom i rastanak je izvestan. U ubeđivanje belgijskog defanzivca se uključio i Romelu Lukaku. Interov napadač je pozvao zemljaka i objasnio mu zašto bi bilo dobro da mu se pridruži u Lombardiji. Čeka se samo da Vertongen prelomi...

Ako Belgijanac ipak ne odabere Inter (ima još zainteresovanih), Inter ima i plan B za koji je spreman da zavuče ruku u džep. U pitanju je jedno od otkrovenja sezone, albanski štoper Maraš Kumbula kojeg Verona ceni na 30.000.000 evra. Za talentovanog Albanca su zainteresovani još Lacio i Napoli, a Inter će morati da bude oprezan kako ne bi izvisio kao zimus u trci za potpis Dejana Kuluševskog.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara